Megint megvariálták: Mégsem csak a magyar autók tankolhatnak hatósági áron, itt vannak a részletek

Szervezettség a köbön.

Hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha az államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék — áll a Magyar Közlöny május 26-i számában, a kormány 186/2022-es számú rendeletében.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt közölte, hogy a kormány úgy döntött, péntektől csak a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a tankolást a benzinkutaknál. A magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetőségük arra, hogy Magyarországon tankoljanak, mert a benzinturizmus veszélyezteti az ellátásbiztonságot, ez visszaélés a befagyasztott benzinárral.

Kijelentését később módosították arra, hogy tankolhatnak a külföldi rendszámmal rendelkező autók is, azonban a benzint ők nem hatósági áron kapják: ez a kedvezmény csak a magyar rendszámú kocsikra vonatkozik.

Ezt a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke, Egri Gábor

megoldhatatlannak és kivitelezhetetlennek

nevezte a csütörtök esti Egyenes beszédben.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője csütörtök este már azt mondta, az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, viszont aki beáll tankolni, ott a magas árat fogja látni.

Hirdetményben kell tájékoztatni a fogyasztót arról, hogy a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani, mondta Rogán.

Mindez a Magyar Közlönyből is kiderül. A rendeletet még annyiban módosították, hogy külföldi rendszámú autó is tankolhat hatósági áron akkor, ha az államjelzése szerinti országban az üzemanyag szintén hatósági áras termék.

 

Valódi Hírek