Darabokra cincálják a Fidesz új törvényét a benzinkutasok, óriási harag zúdul a kormányra

Nem örülnek az új Orbán-párti ötletnek.

A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke, Egri Gábor

megoldhatatlannak és kivitelezhetetlennek

nevezte, hogy péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak a hatósági áras benzinből. Az elnök elmondta, a tankoláskor előbb leveszik a pisztolyt az autósok, majd feltöltik üzemanyaggal az autót, és csak ezt követően mennek fizetni.

Abban az esetben, ha valaki a szabályok ellenére mégis a hatósági áras benzinből tankol, nem tudnak mit tenni. „Akkor hívjunk rá rendőrt? Szívjuk ki a tankból az üzemanyagot?” — tette fel a költői kérdést Egri.

Az elnök szerint a döntés fogyasztóvédelmi kérdéseket is felvet, ugyanis a vásárlókat tájékoztatni kell a benzin áráról. Nem tartja megoldásnak, ha a tankolást megelőzően ellenőrzik a forgalmikat, ugyanis abban az esetben sorompókat kellene állítani, és az meghosszabbítaná a tankolás időtartamát.

Egri Gábor szerint nyáron

sorban állás és áruhiány várható.

Azt is elmondta, a MOL a beérkező üzemanyag-beszerzési igényeknek mindössze a 60%-át tudja igazolni, azaz mindössze annyit tud leszállítani a cégeknek. Ez számos kútnál hiányt idézhet elő, és korábban is emiatt volt több kút esetében mennyiségi korlátozás érvényben. Az aratási szezon tovább növelheti a gázolajigényt.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek