Vágó István: Hont Andrásnál nagyképűbb, arrogánsabb, a NER-t hűségesen kiszolgáló közszereplő kevés van

Sarkos vélemény.

Egyre többeknek szúr szemet, hogy bizonyos, ellenzékinek beállított megmondóemberek inkább a Fidesz ügynökeiként vagy hasznos hülyéiként viselkednek.

Különösen igaz ez Hont Andrásra, a Fidesz 1990 és 2007 közötti politikusára, aki az Orbán-párt VII. kerületi önkormányzati képviselője, a Fidesz erzsébetvárosi szervezetének alelnöke, majd 1995-től 2001-ig elnöke volt, az 1994-es és 98-as választásokon pedig Deutsch Tamás kampányfőnökeként “dolgozott”.

A másfél évtizeden át a Fideszben szocializálódott politikust a sors bizarr tréfájaként újabban valamiféle független megmondóemberként próbálják eladni egyes médiumokban, ám rendre kiderül, hogy (az ismert mondást parafrazeálva)

“hontbandit kihozhatod a Fideszből, de a Fideszt nem tudod kihozni hontbandiból.”

Hont András most saját korábbi munkahelyének, a HVG-nek rongyolt neki: a megmondóembernek az nem tetszett, hogy a lap közölte két tekintélyes szakember, Dessewffy Tibor szociológus, habilitált egyetemi docens, valamint Bozóki András szociológus, egyetemi tanár, az MTA doktorának választásokat elemző véleménycikkét, illetve interjúját.

Hont kirohanására reagálva Vágó István a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy a fideszes megmondóember korábban őt akarta „elkussoltatni”, és kifejtette abbéli véleményét, hogy Hontnál nagyképűbb, arrogánsabb, a NER-t hűségesen kiszolgáló közszereplő kevés van az országban.

Vágó István posztját változtatás nélkül idézzük:

Hont nemrég engem is el akart kussoltatni, de nem hagyja abba. Szerinte mindenki fogja be a pofáját, aki nem úgy gondolkozik, ahogy ő, és az is szégyellje magát, aki fórumot ad nekik…

Ennél nagyképűbb, a Fidesz narratíváját papagájként mantrázó, a NER-t hűségesen kiszolgáló, arrogáns közszereplő kevés van a szolgalelkűek táborában.

De ez egészen addig az ő magánügye, amíg egy médiavállalkozás nem ácsol számára színpadot. Ez pedig ma nem más, mint a magát ellenzékinek festő ATV és csatolt részei, az ATV Spirit és a Spirit FM, ahol megbecsült közreműködő az ellenzéket gyalázók csapatában.

Ma már ott tartunk, hogy a NER-média is orákulumként idézi Hontot.

Bozóki András és Dessewffy Tibor, én szégyellem magam a helyükben. Hát ti?


.

Kapcsolódó cikkeink:

Új színvonal: Féregnek és disznónak nevezte korábbi újságíró kollégáját Hont András

.

Lezárult a nyomozás: Hazudott Hont András és a Fidesz, amikor választási csalással vádolták Pikóékat

.

Valódi Hírek