Új színvonal: Féregnek és disznónak nevezte korábbi újságíró kollégáját Hont András

Újságírás, 2021.

Dermesztő stílusú írásban kelt ki korábbi munkatársa ellen Hont András, a Fidesz 1990-2007 közötti tagja, a párt korábbi önkormányzati képviselője, aki a Fideszből történt kizárása után újságíróként kezdett új karrierbe.

Hont ezúttal Balavány Györgyöt, korábbi HVG-s kollégáját becsmérelte önmagához is méltatlan modorban.

Balavány jelenleg a 24.hu publicistája, aki szerdán

A kormány ugyanolyan észszerűtlenül nyitja az országot, ahogy bezárta

címmel közölt véleménycikket a lapban.

Balavány György ebben amellett érvel, hogy az elkapkodott és nagy erőkkel reklámozott nyitás újra belobbanthatja a járványt, hiszen nagyon kevés ember rendelkezik még valódi védettséggel (ami a második oltás utáni harmadik hétre alakul ki), az első oltás után azonnal kiküldözgetett „védettségi igazolvánnyal” pedig Orbánék hamis biztonságérzetet adnak olyan embereknek, akiknek lehet, hogy még egy darab antitestjük nincs, és semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a koronavírus ellen.

Ez a kormánykritika dühítette fel Hont Andrást, az ATV Öt című műsorának jelenlegi megmondóemberét, aki egyébként a pandémia teljes ideje alatt elképesztő járványbagatellizáló kijelentéseket tett, neves szakembereket hazudtolt meg bármilyen szakmai végzettség nélkül, miközben „karanténtáliboknak” csúfolta a felelős védekezést szorgalmazó embereket.

A járvány mérlege 27 ezer covid-halott és világelső lakosságarányos mortalitás lett, ezek után pedig Hont András önkritika helyett eképpen alázza óvatosságra intő kollégáját:

„Észszerűtlenül zárta be az országot? Azért hisztiztél, te szerencsétlen. Kész csoda, hogy az általános iskolákat meg lehetett menteni a pánikkufároktól, és négy hónapot nem vettek el a gyerekektől.”

Hont sunyinak bélyegzi Balaványt, akinek szerinte „igazodási kényszer szülte a bekezdéseit”, majd pamfletje végén úgy minősíti egykori HVG-s kollégáját:

„Ezt a típust az állathatározóban valahol a gyáva féreg és a hazug disznó között kell keresni.”

Lapunk megkereste Balavány Györgyöt, aki tőlünk értesült Hont András őt alázó írásáról. Balavány a Nyugati Fény érdeklődésére elmondta:

„Őszintén szólva a kolléga munkásságát az utóbbi időben nem követem túl szorgalmasan. Érdekesnek tartom, hogy ő viszont ennyire rajtam tartja a szemét, mint valami önkéntes gonolatrendőr. Amúgy a verbális idegrohamát részben a tavaly novemberi összekülönbözésünk miatti sértettségének tudom be.

Sajnálatos módon András ebben a posztban mindent elkövet, amivel engem vádol (csúszatásokat, összemosásokat). Még sajnálatosabb, hogy dehumanizáló jelzőivel sikerült Bayer Zsolt stiláris színvonalára leküzdenie magát. Nem értem, hogy erre miért van szüksége.”

Hont András posztját itt találod:


.

Valódi Hírek