Lenyűgöző, ahogy pár év alatt virágba borította Újpestet az új városvezetés (+képek)

Trippon Norberték szakmai díjat nyertek a zöldítési programjukkal, a főváros is őket másolja.

Lassan jogosan nevezhetjük az ország legzöldebb városvezetőjének Trippon Norbertet.

Újpest alpolgármesterével kapcsolatban már megszokhattuk, hogy nem csak aktatologatásra használja a kezébe kapott hatalmat, hanem mindig tesz valamit a kerület zöldítése, élhetőbbé tétele érdekében.

Korábban beszámoltunk róla, hogy segítőivel maga takarította ki a Szilas-patak medrét, 5 köbméter szemetet távolítva el a csatornából, majd elkezdte feltöretni Újpest használaton kívüli betonfelületeit, hogy közösségi kerteket alakítson ki rajtuk.

Trippon Norbert most a Vadvirágos Újpest program legfrissebb eredményeiről számolt be a közösségi oldalán:

„2020-ban indult a Vadvirágos Újpest program. Jóval később lett „Vadvirágos Budapest” is. Nem baj, nem védettük le a nevet.

Sőt, örülünk, hogy követendő példa lettünk. Ezért akár a logót is odaadjuk szívesen használatba a fővárosnak, ha szeretné.

Hiszek benne, hogy városi környezetben egyre inkább a változatos, „vadvirágos” növénytársulásoké a jövő. Szerintem a beporzók is erre szavaznak, de honpolgáraink is el-el időznek gyönyörködve bennük.

Legfeljebb csak felhívnám a fővárosi döntéshozók figyelmét a sikeres újpesti modellre. Az újpesti modellre, melyet már nyolc kiemelt helyszínen valósítottunk meg, s mellyel – nem véletlenül- tavaly a Virágos Magyarország versenyen elnyertük a főváros fődíját.

A mi projektünk sűrűbben beépített városrészekben, akár lakótelepeken vagy osztósávokban is működnek, s más kísérletekkel szemben még rosszindulattal sem lehet azzal vádolni, hogy gaztenger vagy „kullancsfuttató” lenne.

Mi ugyanis gondosan összeválogatott, előnevelt növényeket ültetünk. Így már az első évben látványos az eredmény és ezzel arányosan magas a lakossági támogatottság is, nem beszélve az ágyásainkban bőszen táplálkozó rovarokról.

Szerintem példaértékű az újpesti modell. Szívesen meg is mutatom a fővárosi döntéshozóknak is, hogy a fővárosi program is olyan sikeres lehessen, mint a miénk.

De addig is itt vannak a képek, melyek azt hiszem önmagukért beszélnek”.

– írta az alpolgármester, aki meggyőző képeket is mellékelt a munka eredményéről:

.

Kapcsolódó cikkeink:

Szakmai fődíjat nyert az ellenzéki alpolgármester azzal, amit 2 év alatt Újpesten csinált

.

Újpest alpolgármestere maga tette rendbe a Szilas-patak medrét, 5 köbméter szemetet takarítottak ki

.

Az újpesti alpolgármester feltört ezer négyzetméter betont, hogy közösségi kertet csináljon a lakosoknak

.

Valódi Hírek