Áll a bál: Kész Zoltán nyílt levélben ment neki Márki-Zaynak a lenyúlt kampánypénzek miatt

Kész Zoltán kilép az MMM-ből, ha Márki-Zay május végéig nem számol el a megmaradt 100 millió forinttal és nem utalja vissza azt az embereknek.

Nemrég robbant a hír, hogy Márki-Zay Péter kisajátítaná az ellenzéknek küldött kampánytámogatások megmaradó részét, a kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.

Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja pénteken nyílt levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez, azt követelve, hogy számoljanak el a megmaradó pénzzel, és utalják vissza azt az adományozóknak. Kész ettől teszi függővé, hogy elnökségi tag marad-e az MMM-ben.

Kész Zoltán levelét változatlan formában közöljük a közösségi oldaláról:

„Kedves Péter!

A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem.

Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen

elszámolsz a kampánypénzzel.

Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent.

Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle)

lopás,

amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el.

Várom mindkét elszámolást ezért minél hamarabb!”

Kész posztja alatt a kommentelők között megjelent Márki-Zayné Vincze Felícia, aki azt írta:

„Tudod a Péter számát, miért nem hívod fel? Vagy legalább felvenned, amikor hív. Én úgy tudom, teljes tisztújítás lesz…”

Kész Zoltán nem késett a válasszal:

„Igen, tudom. Pont egy hete írtam neki levelet, amelyre azóta sem válaszolt.

Tőle tanultam,

hogy a nyilvánosságot kell ilyen esetekben használni. Legutóbb március 16-án hívott, hogy megköszönje segítségemet Tusk látogatása kapcsán. Felvettem.”

.

A teljes posztot a kommentekkel itt találod:

.

Valódi Hírek