Orbán embere megüzente az újonnan kinevezett végrehajtóknak: Nem lesz kegyelem, ha letérnek a helyes útról

Nem tűrik.

A helyes útról való letérés esetében zéró toleranciát fogunk alkalmazni – jelentette ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke pénteken, miután a Végrehajtói Kar 35 új tagjának adta át a kinevezési dokumentumot — számol be róla a Népszava.

A hivatal közleménye szerint Bíró Marcell elmondta, a pályázóknak egy rendkívül szigorú kiválasztási folyamaton kellett bizonyítaniuk alkalmasságukat. Mint mondta, a jogalkotó minőségi változást tudott elérni már azzal is, hogy jogi egyetem elvégzéséhez kötötte e munkakör betöltését, a végrehajtói szakvizsga pedig további szűrőként funkcionál.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az eljárások során a hatóság alapvetően három szempontot kíván érvényesíteni a végrehajtói munkával kapcsolatban: legyen jogszerű, szakszerű és empatikus.

Ezen elvárásokat pedig a jövőben is ki fogjuk kényszeríteni

– tette hozzá.

A végrehajtói kar működése azok után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, a szervezet korábbi elnöke, Schadl György lényegében a korrupcióra alapítva működtette a rendszert. Ezért pedig folyamatosan lefizette a Fidesz bukott igazságügyi államtitkárát, Völner Pált.

(via, nepszava.hu)

Valódi Hírek