Rossz hírt kapott a miniszterelnök: hiába hívták, mégsem jön Magyarországra a legfontosabb szövetségese

Pórul járt.

Kihirdette az Alapjogokért Központ a május 18-20. között megrendezendő konzervatív politikai fórum, a CPAC Hungary résztvevőinek névsorát — ezt a Telex szúrta ki. Ez alapján most már biztos, az eredeti tervekkel szemben mégsem jön Magyarországra Donald Trump.

A rendezvényt eredetileg a választás előtti hétre időzítették, hogy az esemény felfuttassa a kampányhajrában a Fidesz népszerűségét. Az orosz-ukrán háború miatti népszerűségnövekmény miatt azonban erre nem volt szükség, így a fenti időpontra halasztották a rendezvényt.

A politikai fórum főszónoka Orbán Viktor lesz, a tematika pedig a klasszikus konzervatív szlogent felidézve az „Isten, haza, család„. A legfontosabb vendégek Rick Santorum volt republikánus elnökjelölt-aspiráns, szenátor, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Václav Klaus korábbi cseh államfő és Tom Van Grieken, a belga Flamand Érdek (VB) vezetője lesznek.

További nagy nevek az Orbán-dicsőítő FOX News-riporter, Tucker Carlson, valamint Santiago Abascal, a spanyol VOX nevű szélsőjobboldali párt elnöke. Ők a fentiekkel szemben csupán online jelentkeznek majd be.

(Alapjogokért Központ/Facebook)

Valódi Hírek