Nem vicc: Orbán Viktor a civilizációért küzd a Fox News dokumentumfilmjében (+videó)

Szijjártó Pétert is meginterjúvolták, aki szerint bizonyos luxusokat megengedhet magának a kormány a kétharmad miatt.

Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért címmel forgatott dokumentumfilmet Magyarországról a Fox News, ehhez pedig Szijjártó Péterrel is készített egy interjút Tucker Carlson, aki egyébként tavaly nyáron járt már nálunk.

Carlson augusztus 7-én tartott előadást a Matthias Corvinus Collegium esztergomi közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt), az utazás alatt pedig honvédségi helikopterrel reptették, hogy a szerv-magyar határon megnézze, hogyan működik a magyar határvédelem. Azt már nem árulta el a minisztérium, hogy mindez mennyibe került.

Szijjártó csütörtökön posztolt egy részletet a „filmből” Facebook-oldalán, ezen látszik is, ahogy Carlson helikopterrel röpköd a határkerítés felett.

A Carlsonnak adott interjúban a magyar külügyminiszter közölte: ő nem diplomata, hanem politikus, így nem kell diplomatikusnak lennie.

Azt fejtegette, hogy amikor az EU-s országok tárgyalnak határvédelemről és migrációról, más külügyminiszterek sms-eket küldenek neki a vita során, hogy jól csinálja, ám annyira tartanak a liberális véleményterrortól, hogy

soha nem mernek kiállni Magyarország mellett.

„Szerencsére Magyarországon politikai stabilitás áll fenn, kétharmados többséggel a Parlamentben, tehát megengedhetjük magunknak a luxust, hogy kimondjuk, amit gondolunk, és annak megfelelően cselekedjünk”

— fogalmazott.

Megbeszélték továbbá, hogy Magyarország az egyetlen konzervatív, keresztény és hazafias ország, ezért is utálja a liberális média. Carlson egyenesen úgy fogalmazott:

„Sokkal nagyobb fenyegetésként tekintenek önökre, mint Kínára, ami mindent elárul.

Megpróbálnak majd beleavatkozni a választásokba is, ahogy azt ön is jól tudja.”

A filmet január 27-én mutatják be.

A videót itt tudod megnézni:

Ez pedig az előzetes:

Valódi Hírek