Dobrev Klára az Anyák napja mellett egy másik fontos ünnepre hívta fel a figyelmet

Ma ünnepeljük az évfordulóját.

Közösségi oldalán emlékeztetett a DK európai képviselője, hogy 18 évvel ezelőtt ezen a napon léptünk be az Európai Unióba.

Dobrev Klára azt írta:

Ma ünnepeljük Magyarország 18 éves újjászületésének napját.

A 18. az egyik legfontosabb születésnap, hiszen akkor válunk felnőtté. Ez persze csak szimbóluma a felnőtté válásnak, hiszen vannak gyerekek, akik gyorsabban, mások pedig lassabban érnek felnőtté. Magyarország eleinte megelőzte a térség többi országát, mára csúnyán lemaradt.

Mindezzel együtt: a magyar történelem egyik legörömtelibb eseménye volt a tagság elnyerése. Mert minden nyűg és baj ellenére a tagság biztos védelmet és ezernyi lehetőséget nyújt.

A mi felelősségünk, és nem másé, hogy ezeket kiaknázzuk, így a magyarok jobban élvezhessék a tagság nyújtotta előnyöket: a békét, a biztonságot, a kiegyensúlyozott, – ha tetszik: a boldog életet.

Csak rajtunk múlik, hogy a még hiányzó láncszemeket beillesszük, gondolok itt az euró bevezetésére vagy az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra, mert ezek teszik teljessé azt a minden hibájával is csodálatos projektet, amit Európai Uniónak hívunk.

És minden korábbi kudarc ellenére eleget fogunk tenni a kihívásoknak, amelyeket a nemzet tőlünk joggal megkövetel.


.

Valódi Hírek