Itt a vége: Máris szakított Hadházy Ákos és a Momentum — Hadházy nem ül be a lila frakcióba

Nekifutásból tökön szúrták magukat.

„Hadházy Ákossal a jövőben nem egy frakcióban fogunk a NER lebontásán dolgozni, de közösen szeretnénk értékalapon, ügyek mentén továbbra is együttműködni”

– erősítette meg pénteken a Momentum sajtóosztálya az Alfahír érdeklődésére, hogy szakítottak a korábban fideszes, majd lmp-s képviselővel, aki most a lila párt frakciójába ült volna be.

A kenyértörésig az a rossz ízű műbalhé vitte el a két szereplőt, amelyet arra találtak ki, hogy az eddig szövetségben működő ellenzéki oldalt felosszák „árulókra” és „valódi ellenzékiekre”.

Az eredeti momentumos forgatókönyv szerint az „árulók” azok lettek volna, akik a parlament alakuló ülésén teszik le az esküt, míg a „valódi ellenzékiek” azok, akik úgymond „bojkottálják” az alakuló ülést, majd sunyiban, pár nappal később esküsznek fel az Alaptörvényre.

Ám időközben Kocsis Máté megüzente, hogy akik nem teszik le a parlamenti esküjüket az alakuló ülésen, azok esetében Kövér László dönthet majd egy pót-időpontról, ami akár több hónappal később is lehetett volna, így a momentumosok több hónapig nem kapták volna meg a képviselői fizetésüket.

Ez már elég indok volt Fekete-Győréknek arra, hogy csütörtök estére meggondolják magukat, és bejelentsék, hogy a momentumosok mégis a hétfői alakuló ülésen teszik le a képviselői esküjüket. Így az eredetileg az ellenzék megosztására kitalált akció végül Hadházyt és a Momentumot osztotta ketté.

Hadházy ugyanis annyira berágott Fekete-Győrék 180 fokos fordulatán, hogy pénteken már az írta a közösségi oldalán:

„A Momentum elnöksége döntött. Szerintem rosszul, sőt, tragikusan, de ezzel már nekik kell együtt élniük, nekik kell a választókkal elszámolniuk”

Ezek után közölte a Momentum sajtóosztálya a fentieket, jelesül, hogy külön folytatják útjaikat a független képviselővel.

Hadházy távozásával a Momentum, a Jobbik és az MSZP frakciója egyaránt 10-10 fős lesz, a DK 15, a Párbeszéd hat, az LMP 5 főt tudhat a frakciójában, Hadházy pedig jelenlegi tudásunk szerint az egyetlen független képviselő lesz.

Ha újabb fordulat áll elő a történetben, arról természetesen beszámolunk majd.

Valódi Hírek