Súlyos csalás: nyomozás indult a Gattyán-párt egyik jelöltjének ajánlásai miatt

Több feljelentés nyomán.

Állampolgári feljelentéseket követően nyomozást indított a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2022. március 21-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A vád hamis adatok felhasználása, valamint jogosulatlan aláírások gyűjtése.

A Telex korábban jelzéseket kapott arra vonatkozóan, többen feljelentést tettek a Fejér megyei 3-as számú választókerület egyik jelöltje, Könyves Tamás ellen. A korábban VV Tommyboy néven elhíresült induló Gattyán György minipártja, a Megoldás Mozgalom színeiben mérkőzött meg.

Mint ismert, az országgyűlési választáson való induláshoz 500 ajánlást kellett összegyűjteni, Könyves végül alig többet, 834 szavazatot, azaz 1,54%-ot szerzett április 3-án. A rendőrség mindössze annyit közölt az ügyről, hogy gyanúsítotti kihallgatás még nem volt.

A Megoldás Mozgalom azt közölte, tiszta a lelkiismeretük, azonban nem zárják ki, hogy „provokáció történt„. Könyves Tamás úgy nyilatkozott, semmilyen hatóság és magánszemély nem kereste meg őt az ügyben. Azt kérte, bárki, aki nem adta meg a nevét, az mégis az ajánlóíven szerepel, forduljon a rendőrséghez.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek