Megvan a népszavazás eredménye is: Itt vannak a számok

Némi vigasz az ellenzéknek.

Bár még nem teljes a feldolgozottság, már biztos, hogy a kormány által kezdeményezett, „gyermekvédelminek” nevezett homofób népszavazás érvénytelen lett, mind a négy kérdés tekintetében.

Az alkotmány szerint egy országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Az összes választópolgár fele, azaz az érvényességi küszöb 4 107 652 fő.

Ez alapján akár meg is lehetett volna az érvényesség, ugyanis az érvényességi küszöbnél jóval többen vették fel a szavazólapot, viszont mind a négy kérdésre olyan sokan szavaztak érvénytelenül, hogy már most egészen biztos: az érvényesen szavazók száma

nem fogja meghaladni a küszöbértéket.

Az első kérdés így hangzott:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Erre 94 százalékos feldolgozottságnál

  • 3 305 941 ember (44,39 százalék) szavazott érvényesen,
  • 1 492 985 (19,76 százalék) érvényetelenül,
  • 2 707 119 (35,83 százalék) pedig nem vette fel a szavazólapot.

Látható, hogy a szavazólapot nem felvevő választók és az érvénytelenül szavazók már most többen vannak, mint az összes választópolgár fele, így a népszavazás semmiképp sem lehet érvényes, akkor sem, ha a még nem számolt szavazatok közül esetleg mind érvényes is lenne.

A szavazatok megoszlása (aminek így tényleg semmi jelentősége nincsen) szerint

  • 256 288 ember, azaz az érvényesen szavazók 7,64 százaléka szeretné, hogy a kiskorú gyerekeknek a szüleik hozzájárulása nélkül tartsanak az iskolában szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást,
  • 3 098 983 ember (92,36 százalék) viszont nem szeretné.

A másik három kérdésnél enyhén 95 százalék fölött a nemek aránya az érvényesen szavazók között, de egyik kérdésben sem lesz eredményes a népszavazás, mert érvénytelenül szavazott több mint 1,5 millió normális magyar ember.

(via 444.hu)

Valódi Hírek