Eltűnt az eddig mindennap szereplő orosz védelmi miniszter, már hetek óta nem látta senki

Reméljük nem esett ki az ablakon.

Orosz oknyomozó portálok szerint eltűnt a nyilvánosságból Szergej Kuzsugetovics Sojgu Oroszország védelmi miniszter, aki utoljára március 11-én jelent meg a nyilvánosság előtt.

Az újságíróknak feltűnt, hogy Sojgu – aki általában nagyon aktív volt a közösségi médiában – már hetek óta nincs jelen, holott azelőtt a minisztérium nagyon vigyázott az imázsára. Az Agency szerint március 11-ig a miniszter

szinte minden nap

megjelent egy-egy anyagban.

Az orosz lapok azt írják, a hogy a miniszter belső köreiből azt az információt kapták, hogy Sojgunak egészségügyi problémái vannak, állítólag valamiféle szívbetegség állhat az eltűnése hátterében.

Sojgu utolsó megjelenése egy videóban volt, akkor a miniszter a központi hadsereg katonai kórházában adott át kitüntetéseket az ukrajnai háborúban megsérült orosz katonáknak.

Említik ugyanakkor egy március 18-i közleményben is, akkor a Kreml azt írta, hogy Vlagyimir Putyin elnök az Állandó Biztonsági Tanács tagjaival egyeztetett az „ukrajnai különleges műveletek” állapotáról.

Aznap egy állami tévécsatorna még mutatta egy adásban Sojgut, amiben szintén kitüntetésket ad át, és állítólag aznap történt az esemény, de az anyaghoz március 11-i képeket használtak föl.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan eddig

nem kommentálta

a hivatal élén álló személy távolmaradását, és állítólag szerdán a telefonhívásokra senki nem felelt az épületben.

Az orosz lapok szerint ugyanakkor nemcsak a miniszter nem ad életjelet, hanem Valerij Geraszimov vezérkari főnököt sem lehetett látni az elmúlt napokban,

ugyancsak március 11 óta

nem voltak olyan események, ahol részt vett volna, 11-én pedig a Tass hírügynökség jelentése szerint török kollégájával, Yaşar Gülerrel tárgyalt.

A legfrissebb ukrán jelentések szerint eddig 15 000 orosz katona halt meg Ukrajnában, az Egyesült Államok 7000 fölé becsüli ezt a számot. Számos elemző úgy véli, az oroszok erdetileg villámháború számítottak, de mára az offenzíva szinte mindenhol megtorpant.

(via Azonnali)

Valódi Hírek