Megérkezett az állam: A menekülteknek és a civileknek vasárnap estig el kellett hagyniuk a pályaudvarokat

Hétfőre teljesen kiürültek.

Pénteken közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel, hogy tranzitvárót alakít ki a Fővárosi Védelmi Bizottság – a katasztrófavédelem budapesti kirendeltsége – az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a BOK „B” csarnokban március 21-től.

A Miniszterelnökség közleményében azt írták: a Keleti Pályaudvar szomszédságában

újabb nagyméretű tranzitváró megnyitásáról döntöttek,

amelyben lesz meleg váróhelyiség, baba-mama és gyereksarok, illemhelyek, orvosi ellátás, telefontöltési lehetőség, internetelérés és tolmácskat is biztosítanak majd.

Az elhelyezést igénylő személyek részére a szállás szervezésében is segítséget nyújtanak, valamint menedékes státusszal, tartózkodási engedéllyel kapcsolatos idegenrendészeti ügyintézésre is lesz lehetőség.

A csarnokban helyet kapnak a segélyszervezetek munkatársai is, akik az étel-italból, tisztálkodó szerekből, pelenkából, stb. álló adományokat adják át a rászorulók részére.

Közölték, a menekültek közlekedését is segítik. Kihelyezett MÁV nemzetközi jegypénztár nyílik a váróban, a továbbutazók számára pedig biztosítják az eljutást a Kelet és Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre – írták a közleményben.

Korábban megírtuk, hogy a menekülteknek eddig kizárólag civilek és önkéntesek nyújtottak segítéséget,

állami segítség nélkül.

Kapcsolódó:

Összedől a Fidesz propaganda-kártyavára, állami segítség nélkül segítik civilek a menekülteket

 

Valódi Hírek