Vadai azonnali magyarázatot követel a Horvátországban becsapódott katonai drón ügyében

A katonai objektum Magyarország felől érkezett a horvátokhoz.

Beszámoltunk róla, hogy csütörtök éjjel Zágrábban lezuhant egy katonai felderítő drón. Az objektum Magyarország felől érkezett Horvátországba, és becsapódása előtt több mint 40 percig repült Magyarország felett. (Videó és részletek >>ITT<<.)

Az ügy kapcsán azonnali tájékoztatást kér a kormányzattól Vadai Ágnes, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Közleményében Vadai azt írta:

Miután mostanra horvát és a magyar hatóságok is megerősítették, hogy Magyarország légtere felől érkezett az a katonai felderítődrón, amely csütörtökön késő este lezuhant Zágráb fellett, a Demokratikus Koalíció a kormányhoz fordul.

A DK szerint ugyanis egyértelmű, háborús helyzetben a magyar emberek tájékoztatása és biztonságérzetének fenntartása a kormány kizárólagos felelőssége.

  • Ezért tudni szeretnénk, hogy valóban 40 percen keresztül a magyar légtérben tartózkodott-e a katonai felderítődrón csütörtökön este?
  • Ha igen, akkor a Honvédelmi Minisztérium milyen biztonsági intézkedéseket tett ez idő alatt?
  • Mikorra várható a Szíjjártó Péter által ígért jelentés elkészülte?
  • Milyen megelőző intézkedéseket tervez a magyar kormány, hogy a hasonló eseteket elkerülje?

A DK ezzel egyidőben kéri a Honvédelmi és rendészeti bizottság mihamarabbi, már a jövő péntekre tervezett ülést megelőző összehívását is, ugyanis a magyar polgárok biztonsága nem ismeri a négy napos ünnep fogalmát, krízishelyzetben pedig minden elvesztegetett perc kiemelt jelentőséggel bír.

Kapcsolódó cikkünk:

Videóval: Magyarország felől érkezett a Zágrábban becsapódó katonai gép

.

(dkp.hu)

Valódi Hírek