Több mint gyanús: Tobzódik a luxusingatlanokban Rogán Antal kabinetfőnökének családja

Újabb mutyira derült fény, avagy miből vesz több száz milliós ingatlant egy veszteséges cég?

1041 négyzetméteres telket is vásárolt a mártonhegyi luxusvillája mellé Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak az édesapja — írta meg a 24.hu.

Januárban kiderült, hogy Nagy Ádám apja, Nagy András milliárdos értékű, háromszintes, úszómedencés házat építtetett Mártonhegyen saját cégével, amely egyébként évek óta bevétel nélkül, veszteségesen működik.

A 24 kiderítette, hogy a Brassolis Kft. nem sokkal később megvásárolta a szomszédos, 1041 négyzetméteres telket is, méghozzá az V. kerületi jegyzőtől, Sélley Zoltántól.

Sélley csak annyit mondott, hogy Nagy Ádám apja írásban kereste meg a vételi szándékkal,

a vételárat azonban nem árulta el.

A jegyző még 2011-ben nyert 622 ezer forint állami támogatást napkollektorra, ennek azonban nyoma sincs a házon, amit azóta le is dózeroltak. Nagy András az üres telket vette meg, de az is több száz milliót érhet.

A Nagy család több ingatlannal is Rogánékhoz köthető, arról is beszámoltunk korábban, hogy Nagy Ádám tavaly októberben 1800 négyzetméteres budapesti ingatlant vásárolt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tulajdonában álló cégtől.

A lap kiemeli, hogy a miniszter a válása után szintén Nagy Andrástól bérelt lakást a Csalán úton, de a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért Gaál Cecília balatoni nyaralóját.

Valódi Hírek