Szívszorító: Becsülettel végigdolgozta az életét, de nem tudja kiváltani a 60 ezer forintos injekciót a porckopására

Szemelvények Stadionország mindennapjaiból.

Barkóczi Balázs, az ellenzék közös újpesti és XV. kerületi képviselőjelöltje osztotta meg a személyes élményét a közösségi oldalán hétfőn:

Hadd meséljek el nektek egy szívszorító történetet! 😢

Legutóbbi kitelepülésünkön odajött hozzám Gizi néni, és könnyes szemmel mutatta meg nekem a telefonjára érkezett értesítést. Nemrégiben porckopást állapítottak meg mindkét térdében, de a kezeléshez szükséges injekciókat neki kellett megrendelnie és kiváltania.

Percekkel előtte kapta meg az erről szóló visszaigazoló SMS-t: csak a jobb térdére 60 ezer forintba fognak kerülni a gyógyszerek, amire sem TB-támogatás, sem más állami segítség nem jár.

Gizi néni kétségbeesetten tette fel nekem a kérdést: kevéske nyugdíjából hogyan fogja kigazdálkodni az injekciót, és emellett befizetni a rezsit, megvenni az ebédre valót, egyáltalán kihúzni hónap végéig?

Nem kért segítséget, nem kért támogatást, csak egyet: hogy április 3-án váltsuk le ezt a gonosz és embertelen kormányt, amely az elmúlt 12 évben szétverte az állami egészségügyet, elüldözte az orvosainkat és ápolóinkat, bezárta az újpesti Árpád kórházat és elvette a kerületi szakrendelőket az önkormányzatoktól.

Közös ellenzéki jelöltként, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjeként arra készülök, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk ennek.

Meg kell becsülnünk az orvosainkat és ápolóinkat, fel kell számolnunk a több hónapos, akár éves várólistákat, és biztosítanunk kell, hogy a befizetett adók és járulékok után megkapjuk azt a gyógyulást, amit megérdemlünk.

Helyre kell hoznunk a 12 év alatt tönkretett magyar állami egészségügyet! Együtt meg fogjuk csinálni!


.

(címlapkép: illusztráció)