Ilyen nincs: A saját parlamenti felszólalásaiból írt könyvet a pécsi fideszes miniszteri biztos

Könyvbemutatót is tartott.

Rendhagyó eseménnyel durrantotta be a kampányidőszakot a pécsi központú Baranya megyei 2-es választókerület fideszes országgyűlési képviselője, Hoppál Péter. A kultúráért felelős miniszteri biztos 2009 óta országgyűlési képviselő, és mostani könyvében

a legrövidebbtől a leghosszabb parlamenti felszólalásáig mindent összegyűjtött a műben.

A politikus elmondása szerint az volt a célja, hogy bemutassa, hogyan zajlik a parlamenti munka az Országgyűlésben. A képviselő a fideszes politikusokkal jó kapcsolatot ápoló Ókovács Szilveszterrel beszélgetett könyvbemutatóján. A beszélgetés a Telex beszámolója szerint leginkább egymás tevékenységének magasztalásáról és anekdotázásokról szólt.

Hoppál elmondta, hogy Balog Zoltán minisztersége alatt megviselte a napi 16 órás munkaidő, hogy majdnem lemondott, de végül mégsem tette, mert a miniszter marasztalta „a legjobb államtitkárát„. A miniszteri biztos azt állította, hogy tevékenysége alatt „baloldali kultúrpolitikát folytatott„.

Ha ez még nem lenne elég, további érdekes kijelentésekben sem volt hiány. „Soha annyi kulturális fejlesztés nem volt a millennium óta, mint az én négy évem alatt” — jelentette ki magabiztosan a politikus. Bár a képviselő újraindul a pécsi körzetben, a fentiek alapján úgy tűnik, nem számít arra, hogy újrázni fog, amire jó oka is van, ugyanis a

pécsi 2-es körzet az ellenzék számára nyerhető, bőven az országos átlaga alatt teljesít helyben a Fidesz.

Érdekesség, hogy Hoppál kritikus kijelentéseket is megengedett magának: kárhoztatta a poroszos oktatási rendszert, és káros, hogy az iskolába lépő gyermekektől azt várja el az oktatási rendszer, hogy csendben maradjanak, és minél több lexikális tudást tanuljanak meg — a kritikus gondolkodás elsajátítása helyett.

Előbbi kijelentése azért is érdekes, mert a kritikus véleményű felhasználókat előszeretettel tiltja ki oldaláról a politikus.

A képviselő a rendezvény végén még könyvdedikálást is tartott. Az is kiderült, hogy „a mű” családi vállalkozásban készült: a korrektor a felesége, Hoppálné Erdő Judit volt, a könyvet kiadó Hubonill-Art Bt.-t pedig a politikus fia, Hoppál Hunor vezeti. A keménykötésű, 300 oldalas szöveget és 100 oldalas képgyűjteményt magában foglaló, „A haza szolgálatában” című könyv mostantól bárki számára megvásárolható.

(Telex/Nyugati Fény)

Valódi Hírek