Lépett az ellenzéki önkormányzat: Allergiás reakció elleni oltást kapnak a XVIII. kerületi iskolások

A közelmúltban meghalt egy 7 éves kisfiú, az ehhez hasonló tragédiákat akarják elkerülni.

Közösségi oldalán tudatta Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere, hogy az önkormányzat költségére allergiás reakció elleni oltást biztosítanak a kerület óvodásai és iskolásai számára.

Mint emlékezetes: a közelmúltban mogyoróallergia miatt meghalt egy 7 éves kisfiú, aki evett az osztálytársa által behozott szülinapi mogyorós tortából.

A polgármester posztját változtatás nélkül idézzük:

✅ Allergiás reakciók elleni injekciót kapnak a 18. kerületi iskolák és óvodák!

👉 A közelmúltban megtörtént, mogyoró allergia által okozott tragédia elkerülése érdekében gyermekek számára kifejlesztett EpiPen Junior tollinjekciót küldünk minden kerületi oktatási intézménybe.

🏥 A gyógyszert a Zsebők Zoltán szakrendelő szerzi be, amit az önkormányzat utólagosan megtérít. A szakrendelő egészségügyi szakemberei hamarosan felkészítik az iskolai és óvodai dolgozókat az injekció szükség szerinti, helyes alkalmazására.

💉 A tollinjekció alkalmas rovarcsípések, étel, gyógyszer, mogyoró és egyéb súlyos allergiás rohamok sürgősségi kezelésére.

🤝 A gyógyszerek beszerzése 1,7 millió forintba kerül – bízom benne, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a kerületi gyermekek egészségének megóvásához.


.

Valódi Hírek