Videóval: Czeglédy Csaba elmondta, miért van még mindig szabadlábon Völner Pál

Ez egy jogi nonszensz szerinte.

Nincs épeszű jogi magyarázat arra, hogy Völner Pál miért van még mindig szabadlábon — mondta Dr. Czeglédy Csaba az Egyenes Beszéd keddi adásában az ATV-n.

Czeglédy hangsúlyozta, hogy az ügyészség hatalmasat hibázott azzal, hogy nem tartóztatták le Völnert.

„Völner Pál egy 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel járó bűncselekménnyel van gyanúsítva”

— emelte ki a jogász, hozzátéve: ő még nem hallott olyanról, hogy valaki ilyen büntetési tétellel szabadlábon rohangálhat, főleg úgy, hogy felmerül az összebeszélés veszélye.

További problémát jelent szerinte a fentiek miatt, hogy nyilvánosság előtt van az ügy összes olyan részlete, ami egy nyomozati szakasz ilyen stádiumában nem szokott — utalt ezzel a 444 cikksorozatára, amelyet a nyomozati anyagból írnak.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélyére is szokott ilyenkor hivatkozni.

Czeglédy szerint az ügyészség pontosan tudta, hogy ha intézkedést kezdeményeznek Völner Pál ellen, annak a bíróság 99 5-os eséllyel helyt ad majd. Úgy véli, ezért nem indítványoztak kényszerintézkedést.

„Jogi nonszensz, hogy ő szabadlábon rohangál most is”

— fogalmazott, hozzátéve, arra is van esély, hogy Völner újabb bűncselekményeket követ majd el.

„Völner Pálnak több volt a bűnözésből származó jövedelme a gyanúsítás szerint, mint a miniszterhelyettesi fizetése”

— indokolta a jogász az ismételt bűnelkövetés veszélyét, rámutatva, hogy a jogi gyakorlat ilyenkor — más esetekben — figyelembe veszi, hogy a gyanúsított régebbi életszínvonalát fenn szeretné tartani.

Varga Judit igazságügyi miniszter lehetséges érintettségéről az ügyben Czeglédy azt mondta:

„Völner Pál a tudója, hogy mibe avatta be Varga Juditot, az ügyészség pedig nem egy esetben szokott embereket letartóztatásba tenni abban a reményben, hogy

hátha akkor megered a nyelvük”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy ilyen módon Völneren nincs olyan presszió, hogy egy zárka magányában elgondolkozzon azon, elmondja-e a hatóságoknak, hogy Varga tudott-e a dologról.

Czeglédy szerint az is lényeges kérdés, hogy Völner az ebül szerzett 80 millió forintot magára fordította-e, vagy valakit vagy valamit finanszírozott belőle.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek