Meghalt Csollány Szilveszter

Nyugodjon békében!

A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság hétfőn délután közös közleményben tudatta, hogy 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.


.
Csollány Szilveszter tavaly decemberben került lélegeztetőgépre, miután elkapta a koronavírust, az állapota folyamatosan romlott.

Állapota annyira súlyos volt, hogy Sopronból rövid idő után átszállították a Korányiba Budapestre, ahol sajtóhírek szerint úgynevezett műtüdővel próbálták megmenteni az életét.

Az ECMO kezelés, vagyis az extrakorporális membránoxigenizáció során a páciens vérét egy külső szerkezeten áramoltatják át, ami a szív és a tüdő szerepét egyszerre átvéve keringeti és oxigénben dúsítja a vért.

Csollány haláláig nem került le a gépről.

Csollány 1970-ben született Sopronban. Győrben kezdett szertornázni, hamar kialakult, hogy a két fő száma a gyűrű és a lólengés.

20 évesen érte el első komoly nemzetközi eredményét, a lausanne-i EB-n szerzett bronzérmével, amit gyűrűn harcolt ki. 1992-ben a párizsi szerenkénti világbajnokságon gyűrűn ezüstérmes lett.

Az ugyanebben az évben rendezett budapesti EB-n gyűrűn 3., lólengésben 4., ugrásban 7. lett.

1996-ban Atlantában gyűrűn olimpiai ezüst-, 2000-ben Sydney-ben pedig ugyanebben a számban aranyérmet nyert.

Miután 2003-ban kiderült, hogy tornászválogatott nem jut ki az athéni olimpiára, bejelentette a visszavonulását. Utána dolgozott a vendéglátóiparban is, illetve a tornasportban, edzőként.

Nyugodjon békében!

Valódi Hírek