Kiderült: Komplett maffiát működtetett Schadl György a végrehajtói rendszerben, akár 10 évet is kaphat

Folytatódik a Völner-Schadl-saga.

Komplett maffiát épített fel Schadl György és Völner Pál a végrehajtói rendszerben — derült ki a 444 cikksorozatának negyedik részéből, amely hétfőn jelent meg.

Az ügyészségi iratok szerint Schadl azt ajánlotta fel a szükséges végzettséggel rendelkező, ám a szakmában járatlan embereknek, hogy elintézi végrehajtói kinevezésüket, amennyiben az osztalék 50, de akár 100 százalékát is kifizetik neki.

Az érintett személyek elfogadták az ajánlatot, benyújtották végrehajtói pályázatukat, Völner Pál pedig elintézte, hogy nyerjenek. Ezután az osztalékot odaadták Schadl Györgynek, aki havonta 1-2 millió forintot visszaosztott nekik cserébe.

Völner ugyanezen szisztéma szerint kapta a „jutalékát”.

Varga Judit helyettese három éven keresztül körülbelül kéthavonta találkozott Schadl Györggyel, átlagosan havi 2,2 milliót kapott ilyen módon.

Míg Völner ez alatt az idő alatt 83 milliót kapott, Schadl Györgynek összesen 884 milliót fizettek a végrehajtók.

A kinevezett végrehajtók minden tekintetben a végrehajtói kar elnökétől függtek: ő utalta a fizetéseket, ő mondta meg, kinek lehet irodája, arról is ő döntött, melyik ügyvéddel és könyvelővel szerződjenek.

A hét kezdő végrehajtó mentorának is önmagát jelölte ki.

A vallomásokból kiderül, hogy semmiben nem mertek neki nemet mondani.

A pénzeket Schadl sofőrje szedte be a végrehajtóktól. A nyomozók bekérték a végrehajtói irodák bankszámláinak forgalmi adatait, illetve Schadl pénzügyesének laptopját is lefoglalták egy házkutatás során, ezeken pedig megtalálták a „Házipénztár 2021” „Házipénztár2018”, „Házipénztár2018-2” és „Házipénztár2019” nevű Excel-fájlokat: ezekben vezették a begyűjtött pénzt, a végrehajtók monogramjaival jelölve a forrást.

A végrehajtók közül volt, aki tagadott az eljárásban, más már az ülésteremben elsírta magát, de volt olyan is, aki bevallotta a bűncselekményt.

Schadlt 5-től 10 évig, 2-től 8 évig, illetve 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményekkel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek között van vesztegetés, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés, illetve hét rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása.

A végrehajtókkal nagyrészt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték, mivel cselekményeik – bizonyítottságuk esetén – hivatali vesztegetés bűntette megállapítására lehetnek alkalmasak.

 

Valódi Hírek