Gyurcsány Ferenc: Le kell lepleznünk a közhazugságot, de az igazságügyi miniszter szerelmi élete nem a mi dolgunk

Varga Judit magánügyeivel nem kell foglalkoznunk a DK elnöke szerint.

Beszámoltunk róla, hogy karácsony után aktivizálta magát Az Ördög Ügyvédje — vagyis a titokzatos személy, aki korábban a győri polgármestert is lebuktatta és megbuktatta.

Az ügyvéd arra tett célzásokat, hogy Varga Judit életmódja esetleg nem áll összhangban a Fidesz-kormány által kötelezően erőltetett “Az apa férfi, az anya nő”-leosztásnak, januárra pedig további bizonyítékokat ígért erről.

Varga később a közösségi oldalán tagadta Az Ördög Ügyvédje által leírtakat, és közölte, hogy rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, továbbá azokat a sajtóorgánumokat is perrel fenyegette meg, amelyek beszámoltak az ügyvéd posztjairól.

Gyurcsány Ferenc azzal is összefüggésben, hogy egyre több dolog derül ki Varga Judit helyettesének, Völner Pálnak a korrupciós ügyeiről, az alábbi bejegyzést osztotta meg Facebook-oldalán hétfőn:

Nem a Miniszter Asszony szerelmi életéről

A magánélet szent — mondják a liberálisok. Szeress ahogy szeress, teszik hozzá.

Szerintem helyesen.

Aztán mégis előkerülnek hírek, fényképek szabad szerelmet élő emberekről, közemberekről.

De vitassunk itt akkor meg valamit:

Mert ugye időnként olyanok is a hírekbe kerülnek szabadon élt szerelmükkel, akik ennek az ellenkezőjét hirdetik. Sőt, elítélik, bűnösnek tartják azt.

Őket ki lehet pellengérezni? Lehet mutatni ölelést, csókot? Szerintem nem. Mások szerint viszont igen, mert csak így lehet leleplezni az álszentséget, a morális hazugságot.

Szerintem ha igaz, hogy a magánélet nem része a közéletnek, akkor ez általános szabály és mindenkire vonatkozik.

Azaz a magánélet védelmének joga szerintem azt is megilleti, aki ezt a jogot tagadja. Ad absurdum az Alaptörvényben.

A magánhazugság nem a mi dolgunk.

Nekünk a közhazugságot kell leleplezni.

És még valami.

A megvádoltnak családja, gyerekei vannak. Ez ez ő dolguk. Vigyázva ezt nekik kell megbeszélni, nem a nagyközönségnek feszíteni azt, ami egyébként is feszes.

Valódi Hírek