Milliókat markol fel Kásler miniszteri biztosa egy programért, ami nem is működik

Fidesz-tempó.

18 millió forintnyi miniszteri biztosi fizetést vehetett fel az elmúlt csaknem három évben Bartos Mónika fideszes képviselő egy olyan program koordinációjáért, ami nem is működik — írta pénteken a 24.hu.

Orbán Viktor még 2019-ben, februári évértékelőjén jelentette be, hogy minden 9. és 11. évfolyamos tanuló ingyen mehet kéthetes nyári külföldi nyelvtanfolyamra.

A program azonban a járvány miatt sem 2020-ban, sem 2021-ben nem tudott elindulni, az eredetileg beharangozott évi 90 milliárd helyett pedig

idén már csak 70 milliárd forint szerepelt a költségvetésben a programra.

Ezért a programért felelt volna Bartos Mónika miniszteri biztosként, még 2019-ben nevezték ki a posztra. Egészen pontosan a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért” felel,

havi félmilliós fizetésért,

amit az 1,7 millió forintos képviselői illetménye mellett kap. A poszthoz egy gépjárművet is kapott.

Kásler Miklós tavaly áprilisban meghosszabbította a kinevezését, ehhez képest első kinevezése óta még egyetlen tanuló sem járt külföldön a program keretein belül a koronavírus-járvány miatt, és nemrég bejelentették, hogy a program az idén sem indulhat el a járvány miatt.

 

Valódi Hírek