Márki-Zay Péter: Nyilvánvaló, hogy a Városházát ért támadás háttere egy fideszes panama

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint ellentámadásba kell lendülni.

Karácsony Gergely meghallgatásával folytatódott hétfőn a fővárosi önkormányzat többpárti, a Városháza-ügyet vizsgáló bizottságának munkája hétfőn.

A főpolgármester bejelentette az ülésen: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, miután kiderült, hogy Schadl György, a Völner–botrány kulcsszereplője, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar tavaly novemberben letartóztatott elnöke korábban gyanús ingatlanügyleteket kötött két fideszes vezetésű önkormányzattal.

Karácsony az ülésen azt is közölte: már a ciklus elején megvolt a szándék a Városháza fejlesztésének megindítására, a főváros azonban nem akarta értékesíteni az épületet.

Szerinte a Fidesz propagandagépezete által felépített kamu eljárásban csak a zavarkeltés a cél, az ügy valódi szereplőinek pedig Gansperger Gyulát, az Orbán-kormány volt családi könyvelőjét, a Rahimkulov családot, Huszár Viktort, Gattyán György pártjának alelnökét és Berki Zsoltot nevezte.

Karácsony úgy véli, a vizsgálóbizottság fő megállapítása csak az lehet, hogy nem történt semmi olyan dolog, amivel

„minket vádoltak, viszont lelepleződött egy propagandahadjárat”.

Arról is beszélt, hogy szerinte az orosz titkosszolgálat tudtával készült az a hangfelvétel, amelyen Bajnai Gordon volt miniszterelnök is hallható. Az, hogy a Rahimkulov család elhív egy volt miniszterelnököt tárgyalni, majd a beszélgetést rögzítik és nyilvánosságra hozzák manipulatív módon, nem következhet be az orosz politikai felek jóváhagyása nélkül.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán reagált a meghallgatáson elhangzottakra:

A VÁROSHÁZÁT ÉRT TÁMADÁS HÁTTERE EGY FIDESZES PANAMA.

Példás keménységgel vágott vissza Karácsony Gergely főpolgármester a bizonyítékok nélküli vádaskodásra a Városháza-vizsgálóbizottság legutóbbi ülésén.

Most már teljesen nyilvánvaló a külső szemlélőknek is, hogy se botrány, se korrupció, se vagyonvesztés nem történt ebben az ügyben. Csak a Fidesz próbál mindenkit kétségbeesetten besározni, miközben ki sem látszanak a korrupciós ügyekből.

Ellentámadásba kell lendülnünk!

Válaszokat kell találnunk, hogy hogyan vehetett meg kilenc egy időben árverezett önkormányzati lakásból nyolcat Schadl György, a Völner-ügyben hírhedtté vált végrehajtó.

A nyolc lakásból hetet egyedüli licitálóként vitt el a lakhatási válsággal küzdő főváros lakásvagyonából.

Ebben az ügyben újabb befolyásos fideszes vezetőkhöz juthatnak el a végrehajtó-maffia szálai.

Gyors vizsgálatot és a felelősök megnevezését várom el a Fővárost irányító koalíciótól!

Valódi Hírek