Elítélték a fideszes képviselőt, aki eltitkolta, hogy rabosították

Az ítélet jogerős.

Bűnösnek mondta ki a bíróság Remete József Fideszes önkormányzati képviselőt természetkárosítás ügyében — közölte Facebook-oldalán a Sümegi Szó.

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya közleményt adott ki, miszerint a Tapolcai Járásbíróságon bűnösnek mondta ki és ezzel le is zárult annak a három férfinak a büntetőeljárása, melyben az egyik vádlott Remete József Sümeg Fideszes önkormányzati képviselő volt.

A bírósági döntésből kiderül, hogy a vádlottak — Remete aktív közreműködésével — egy illegális barna medve preparátummal kereskedtek.

A rendőrség akkor kezdett nyomozni, mikor az egyik vádlott megpróbálta értékesíteni az ismeretlen eredetű, de Remete József II. rendű vádlott által beszerzett barna medvebőrt. A házkutatás során lefoglalásra került medvebőrt a Pest Megyei Kormányhivatal lefoglalta és azt elkobozta (ahogy a Remete által védett Szabó Krisztina Fidesz tag hamis érettségi bizonyítványát is).

Az ügyben előbb gyanúsítottként, majd vádlottként szerepelő Remete József az eljárás tényét titkolta, arról hivatalosan sem a helyi önkormányzatot, sem pedig a lakosságot nem tájékoztatta, holott büntetőeljárás során, gyanúsítás esetén, miközben rabosítás is történt (ujjlenyomatvétel és fénykép) kellett volna. De a Ramassetter-díjjal kitüntetett Remete

a mostani bírósági marasztalást is elhallgatta Sümeg város lakossága előtt.

A vádlottak nem rendelkeztek a természetvédelmi hatóság engedélyével sem a preparátum birtokban tartásához, sem annak értékesítéséhez. A bíróság ezért mindhárom vádlottat természetkárosítás bűntette miatt 1 évre próbára bocsátotta.

A végzés ellen senki nem fellebbezett, így az jogerős. Ami azért is érdekes, mert a az ügyben szereplő II. rendű vádlott, Remete József korábban még úgy nyilatkozott, hogy „álhír” az egész, ennek ellenére

nem nyújtott be fellebbezést.

Valódi Hírek