Az Alapjogokért Központ kikutatta: Orbánt választaná miniszterelnöknek a többség

Állítólag imádják a miniszterelnököt a magyarok.

Orbán Viktort az aktív szavazók 61 százaléka szeretné miniszterelnöknek, míg Márki-Zay Pétert csupán 24 százalékuk – közölte az Alapjogokért Központ fantázianevű fideszes propagandaintézet hétfőn az MTI-vel.

A regnáló kormányfő népszerűsége korábban is hétről hétre 50 százalék fölött volt, baloldali kihívójának szimpatizánsi tábora viszont egyre csökken – állítja a Szánthó Miklós (címlapképünkön) vezette fideszes kloákaintézet.

A „kutatás” szerint Orbán Viktor népszerűsége töretlen: novemberben 52-56 százalék között volt, december elején pedig már a választási részvételüket biztosra ígérők 61 százaléka mondta azt, hogy őt szeretnék továbbra is kormányon látni.

Megjegyezték, hogy „baloldali kihívójának” népszerűsége jóval alacsonyabb volt, ráadásul az utolsó adat felvételkor Márki-Zay Péter támogatóinak köre jelentősen csökkent: míg novemberben a megkérdezettek 26-28 százaléka szerette volna, hogy Márki-Zay Péter legyen Magyarország miniszterelnöke, addig december első hetében már csak 24 százalékuk.

 

Valódi Hírek