FRISS: Kirúgtak egy indexes újságírót a pedofilmentegető celebvideó miatt

Ez már a fideszes tulajdonosoknak is sok volt.

Beszámoltunk róla, hogy a választási kampány közeledtével egyre mélyebbre süllyed a tavaly nyáron kormánypárti kézbe került Index nevű portál.

A fideszes propagandaoldalon nemrég álhíreket kezdtek terjeszteni arról, hogy Karácsony Gergely eladná a Városházát, majd a portál egyik celebzabáltatós videójában az hangzott el, hogy egy 8 éves kislány bugyijába nyúlkálni nem számít erőszaknak.

Az ügyből hatalmas botrány lett, ami már – úgy tűnik – a fideszes tulajdonosoknak is sok volt: a media1.hu médiapiaci szakportál szerint Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója Várbíró Pétert tette felelőssé a pedofilbotrányért, akit elbocsátott állásából.

Starcz Ákos a lapnak megerősítette, hogy Várbíró Péter lapigazgató távozik a botrányos videó miatti felelősségét elismerve. Starcz azonban már „közös megegyezéssel” történő távozásról, nem pedig kirúgásról beszélt.

A történtek után a svéd Electrolux cég, a műsor szponzora szerződést bontott az Index.hu-val és nyilvánosan elhatárolódtak a történtektől.

Botrány: Elképesztő szöveggel mentegették a pedofíliát a fideszes Index legújabb videójában

.

(media1.hu)

Valódi Hírek