Botrány: Elképesztő szöveggel mentegették a pedofíliát a fideszes Index legújabb videójában

Van lejjebb.

A választási kampány közeledtével egyre mélyebbre süllyed a tavaly nyáron kormánypárti kézbe került Index nevű portál.

A fideszes propagandaoldalon alig pár napja kezdtek el álhíreket terjeszteni arról, hogy Karácsony Gergely eladná a Városházát, máris itt az újabb botrány: az Index legfrissebb videójában az hangzott el, hogy egy 8 éves kislány bugyijába nyúlkálni nem számít erőszaknak.

A fideszes propagandaoldalon videórovata van Lakatos Márk stylistnak — a sorozat talán Kepes András Desszert című műsorának negyedszázaddal későbbi koppintásaként értelmezhető.

Ennek vendégei voltak Csákányi Eszter színész, Wahorn András egykori művész és Mérő Vera emberjogi aktivista.

A műsorban Csákányi Eszter elmesélte, hogy nyolcéves korában egy idegen férfi az uszodában belenyúlt a bugyijába. Felidézte, hogy ez kislányként milyen ellentmondásos érzéseket keltett benne, és hogy bár nyolc évesen nem ijedt meg, ez erősen kihatott a későbbi életére is.

Wahorn erre arról kezdett beszélni, hogy

„Az utóbbi időben történnek olyan dolgok, hogy valaki harminc évvel ezelőtt elkövetett valamit, ami annak idején elfogadott volt, sőt még biztatást is kapott rá, és most úgy ítéljük meg, hogy ez egy erőszak volt.”

Wahorn szerint az ügyet az teszi bonyolulttá, hogy a gyerek számára az ilyesmi kellemes érzést okozhat. Megjegyezte: Csákányi sem visszaélést emlegetett, hanem élményt.

Ezután Wahorn beszámolt arról, hogy tizenegy éves korában egy nála tíz évvel idősebb nő vezette be a sze×be, majd néhány évig összejártak.

„Ez sokféle problémát okozhatott nekem, mivel hogy a többiek repülőmodelleztek, fociztak, én meg már csak a nőkre tudtam gondolni, de soha, soha nem gondolnék úgy erre a nőre, hogy erőszaktevő”

– magyarázta, miközben továbbra is kiállt amellett, hogy ezzel nincsen semmi gond. Azt is hozzátette, hogy szerinte az erőszak csak akkor erőszak, ha az erővel történik meg.

„Nevezhetjük másnak: helytelen. Helytelen egy idősebb férfinak egy nyolcéves kislányt sze×uálisan izgatni”

– jelentette ki Wahorn a fideszes portál videójában.

Wahorn András kijelentéseitől sem Lakatos Márk, sem a műsor szerkesztői nem határolódtak el, és nem jelezték, hogy amiről beszél, bűncselekmény.

A műsorban innentől kezdve Csákányi szinte meg sem szólalt, leginkább Wahorn és Mérő vitatkozott, s kizárólag utóbbi reagált érdemben a pedofíliát, abúzust mentegető mondatokra.

.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek