Rendkívüli: Titokban átnyomtak egy törvényt, ami gyakorlatilag legalizálja a választási csalást

Készül a Fidesz 2022-re.

A kormány egy salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust — hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a TASZ kedden.

A törvényjavaslatot ma fogadták el, és lényegében kiüresíti a lakóhely fogalmát olyan módon, hogy ezentúl bárki bejelenthet bármilyen lakcímet — büntetőjogi felelősség nélkül.

Ezzel gyakorlatilag zöld utat adtak a „voksturizmusnak”, így veszélybe került a jövő évi választások tisztasága is:

Nagy csendben elfogadták a parlamentben azt a törvényjavaslatot, ami lényegében legalizálja a voksturizmust, és ezzel veszélyeztetheti a jövő évi választások tisztaságát. A kormány salátatörvénybe rejtette a módosítót, ami úgy változtatja meg a lakóhely fogalmát, hogy

gyakorlatilag kiüresíti azt.

A lakóhely egyfajta kapcsolattartási címmé válik, azaz bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi felelősség nélkül, akkor is, ha az első percben nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni.

Ez azért fontos változás, mert már eddig is probléma volt, hogy olyanok szavaznak egy adott településen fiktív lakhellyel, akik valójában nem lennének jogosultak erre, mert nem élnek ott. De eddig legalább az ilyen visszaéléseket ki lehetett vizsgálni, hiszen jogszabályba ütköztek,

mostantól viszont ez nincs így.

Nem lehet majd felelősségre vonni sem azokat, akik fiktív lakhelyet létesítenek, sem azokat, akik ebben segédkeznek. Ez nyilvánvalóan azoknak a választópolgároknak kedvez, akik csak azért létesítenek lakóhelyet egy településen, hogy az országos lista mellett szavazhassanak országgyűlési képviselő-jelöltre is.

Valódi Hírek