Orbánék fellélegezhetnek, átment a Kúrián a kamunépszavazás először elkaszált kérdése

Egy olyan személy engedte át, akinek korábban egy perc bírói gyakorlata nem volt.

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát, amely hitelesítette a kormány egyik népszavazási kérdését – szúrta ki a Népszava.

Az alábbi kérdést hagyta jóvá: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?” A Kúria döntése jogerős, ellene további jogorvoslatnak nincs helye.

Az indoklás szerint „a népszavazásra javasolt kérdés vizsgálata során figyelemmel kell lenni arra, hogy az egyértelműség követelményének következetes érvényesítése nem vezethet oda, hogy valamely tárgykört a teljesíthetetlen követelmények megfogalmazása által az NVB vagy a Kúria ténylegesen kizárjon a népszavazásra feltehető kérdések köréből.”

A Népszava megjegyezte, hogy Varga Zs. András Kúria-elnöknek korábban egy perc bírói gyakorlata nem volt, ebben az ügyben mégis előadói bíróként járt el.

Orbán Viktor júliusban jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. Az NVB kilenc nappal később a összes népszavazási kérdést hitelesítette, de ezeket később

magánszemélyek és szervezetek megtámadták.

A kormány hisztizett is, mert az öt kérdéséből egyet a Kúria már megsemmisített. Az ominózus kérdés így szólt: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”.

Orbánék további három kérdése vár a Kúria előtt elbírálásra:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Valódi Hírek