Óriási balhé tört ki: Káslerék lehazugozták a pedagógus szakszervezeteket, az érdekvédők asztalt borítottak

Cáfolták a kormány képviselőjét.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

visszautasítja az Emberi Erőforrások Minisztériumának csütörtöki állítását,

amely szerint az érdekvédő szervezetet hazugnak állítja be a tárca. Az Emmi azt állította, hogy a szakszervezet „a velük összefonódó médiá„-val közösen azt a hamis látszatot keltette, mintha a kormány a kötelező védőoltás visszavonására tett volna javaslatot.

A szakszervezet azonban nem tett olyan állítást, amely szerint a kormány a pedagógusok kötelező oltásának visszavonását szorgalmazza. A PDSZ a másik szervezettel, a Pedagógusok Szakszervezetével közösen szerdán folytatott az Emmivel sztrájkbizottsági egyeztetést.

Ezt követően Facebook-videóban számoltak be a megbeszélésről, amelynek során azt is elmondták, szóba került a kötelező oltások eltörlésének lehetősége. A PDSZ választmányi tagja, Nagy Erzsébet azt mondta, javaslatukra a kormány képviselői úgy reagáltak, hogy jövő héten megoldási javaslatot ismertetnek velük a témában, és reagálnak a szakszervezetek sztrájkkövetelésére is.

Összességében elmondható, hogy

a szakszervezetek nem állítottak olyat, hogy a kormány visszavonja a kötelező oltásokat a pedagógusoknál.

Az Emmi azt is kijelentette, hogy a szakszervezetek túlterjeszkednek hatáskörükön, amikor a jogszabályok visszavonását kérik, amely más ágazatokra is vonatkozna. Ezzel kapcsolatban azonban nem tudott a kormány képviselője olyan paragrafust idézni, amely a szakszervezetek ez irányú illetőségét ellehetetleníti.

Az érdekvédők és a kormány között jelenleg forrnak az indulatok. A PDSZ közleményben jelezte, hogy a kormányt képviselő Kisfaludy László helyettes államtitkár nem engedélyezte, hogy az egyeztetésről kép- és hangfelvétel készüljön, pedig ezt a szakszervezetek külön kérték. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint

a teljes megállapodást veszélyezteti a kormány hazugozása és az egyeztetések dokumentálatlansága.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek