Választ követel a DK: Hány állami cég támogatta még a fideszes gyűlöletmenetet

Egyről már kiderült, hogy súlyos tízmilliókkal.

Korábban megírtuk, hogy a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) honlapján közzétett szerződéslista tanúsága szerint

40 millió forintot adtak a Békemenet szervezőinek július 1-jén.

A Civil Összefogás Fórum nem először járt idén nagyon jól: korábban két részletben már 170 millió forintot kapott szintén a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Magyar Fejlesztési Bank jóvoltából.

A hírre közleményben reagált a békemenettel és az eseménnyel kapcsolatos buszoztatással napok óta foglalkozó Demokratikus Koalíció is.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese a pénteken kiadott közleményében ugyanis bejelentette, a párt írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz és a CÖF-höz, hogy megtudják:

„hány másik állami vállalatnak volt kötelező közpénzmilliókat beleönteni az egyházi iskolák és önkormányzatok buszaival buszoztató, „Stop, Gyurcsány!” táblákat osztogató Békemenetre.

Ideje számot adni, hogy mennyibe került a tisztességes magyar embereknek Orbán közpénzből finanszírozott pártrendezvénye!

— közölte Arató.

Hozzátette:

A Demokratikus Koalíció már meg sem lepődik, hogy Orbán pártünnepélye mögött a magyar adófizetők és az állami cégek kormányutasításra elköltött százmilliói állnak”.

Valódi Hírek