Követeli a DK: Hozza nyilvánosságra a CÖF a „békemenetre” szállító buszok bérleti szerződéseit (+videó)

A párt szerint mindenkinek joga van tudni, mennyibe került az országhatárokon is átívelő buszoztatás.

„Sajtóhírek szerint a Békemenetet szervező fideszes szervezet, a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-ára. Budapest a hétvégén tele volt olyan buszokkal, amiket az elmúlt években közpénzből vettek, például fideszes önkormányzatok vagy közpénzzel kitömött futballklubok buszaival

A CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, így kell számlával rendelkezniük a bérlésekről, vagy a buszokat az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelen módon használták fel arra, hogy az ország különböző pontjairól és külföldről hozzanak embereket a békemenetre”

– mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a hétfői online sajtótájékoztatóján.

„A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy

a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit”

– jelentette ki Barkóczi.

„Jogunk van tudni, mennyi közpénz ment el a kormányzati demonstrációra! Ha nem történt törvénytelenség, mert fizettek a bérlésért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, hiszen közpénzből működik maga a CÖF is.

A DK szerint mindenkinek joga van tudni, hogy az országhatárokon is átívelő buszoztatás egyrészt törvényes volt-e, másrészt, ha az volt, akkor mennyi közpénz ment el erre!”

– tette hozzá a DK-s szóvivő, aki szerint buszoztatás nélkül nem lett volna békemenet szombaton, mivel a Fidesznek Budapesten nincsenek szavazói.

„Az ugyanakkor nem mindegy, hogy ez törvényesen történt-e, a CÖF kibérli-e a buszokat” – mondta Barkóczi, aki szerint ilyen célra önkormányzati vagy a futballakadémiák buszait csak úgy lehet felhasználni törvényesen, ha azt a CÖF bérleti szerződéssel kibérelte.

„Azért szeretnénk látni ezeket a szerződéseket, hogy kiderüljön, egyáltalán léteztek-e ilyenek, illetve az erre elköltött közpénz mértéke is fontos”

– közölte Barkóczi.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek