Nagy döntést hozott Mészáros Lőrinc a kormány bejelentése után

A munkavállalóinak (egyelőre) nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás.

Tegnap bejelentette Gulyás Gergely a Kormányinfón, hogy a munkaadót maga dönthet arról, hogy kötelezővé teszi-e a munkavállalói számára, hogy beoltatják-e magukat koronavírus ellen. Közben péntek reggelre már az erről szóló friss kormányrendelet is megjelent.

A Telex ennek apropóján több érdekvédelmi szervezetet megkeresett, hogy mit gondolnak a szigorítási lehetőségről, illetve a legnagyobb magyarországi munkaadókat is megkérdezett, hogy megtudják, kötelezik-e majd dolgozóikat, de a legnagyobb önkormányzatokat is megkeresték.

A lap azt írja, a többség még kivár, a polgármesterek a részletszabályokra és több helyi adatra várnak. Az állam után az egyik legnagyobb, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos cégeit összefogó cégcsoport azonban már döntött:

nem lesz kötelező náluk a védőoltás.

Azt írták: „A közel huszonötezer munkavállalót foglalkoztató Mészáros Csoport egyelőre nem tervezi, hogy kötelezővé teszi dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltást.

A cégcsoporthoz tartozó vállalatok – ahogy eddig is – bíznak munkavállalóik felelősségteljes döntésében, hiszen a járvány megfékezése közös érdekünk.

Ugyanakkor, az előző három hullámhoz hasonlóan a cégcsoport most is minden óvintézkedést megtesz dolgozói és partnerei érdekében.”

Kapcsolódó cikkünk: FRISS: Máris kijött a rendelet a maszkviselésről és a dolgozók oltásra kötelezéséről

(via Telex)

Valódi Hírek