Nincs megállás: Péntektől még tovább drágulnak az üzemanyagok

Túl az 500 forintos lélektani határon.

Október 29-től, péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak Magyarországon. A Holtankoljak.hu adatai szerint a benzin és a gázolaj ára is öt forinttal kúszik feljebb,

így a 95-ös benzinért átlagosan 506, a dízelért 517 forintot kell fizetni majd literenként.

Az üzemanyagár emelkedése hatással van a dízel adalékanyagának, az AdBlue ellátásra is, emiatt az MOL szerda reggel bejelentette,

korlátozza a termék értékesítését.

Az olajvállalat döntése szerint mától egyszerre csak 1 darab kannás terméket lehet majd vásárolni, pisztolyos AdBlue-tankolásnál pedig 50 liter az alkalmanként kiadható maximum mennyiség.

A korlátozás alól csak a közfeladatot ellátó szervek, a mentők, a tűzoltóság és a rendőrség mentesülnek.

Az ellátásbiztonságot azért kell garantálni, mert a dízelmotoros járművek adalékanyaga iránt néhány nap alatt a tízszeresére-húszszorosára nőtt a kereslet – közölte a MOL.

A magas üzemanyagárak és az ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedés kapcsán az ATV Híradó megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot, amely azt közölte:

„A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert

2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette”.

Erről bővebben itt:

https://nyugatifeny.hu/2021/10/27/megall-az-esz-attol-hogy-kit-okol-a-kormany-az-500-forintos-benzinarert

Valódi Hírek