Elképesztő: 66 milliót fizetett Győr városa a Tankcsapdának egy koncertért

Nem spóroltak.

Egy hónapos csúszással felkerült a győri önkormányzat oldalára az az adatközlés, amellyel az ugytudjuk.hu közérdekű adatigénylésére válaszoltak. A portál a nyár végi Tankcsapda-, valamint a Slade-koncert költségei kapcsán tett fel kérdéseket a városházának.

Nagyné dr. László Edit, a város jegyzője közölte, hogy

66 millió forintba került az együttes fellépése.

Az összeg elképesztően magasnak számít, lévén, hogy a legdrágább előadók is kevesebb mint tizedakkora összegért vállalják a koncertezést. Az angol Slade nevű együttes koncertjén a hang-, színpad és fénytechnikája 17,9 millió forintba került, a fellépők appanázsáról azonban nem közölt adatokat az önkormányzat.

2018-ban kiszivárgott egy lista a legnépszerűbb előadók koncertárairól, és ez alapján Rúzsa Magdi fellépéséért kellett a legmélyebbre kell nyúlni.

Esetében 3 millió 400 ezer forintot kellett kifizetni egyetlen 90 perces koncertért.

Többségében egy szóló előadó esetében 6-800 ezer forintot, egy zenekar esetében 1-2 millió forintot kóstált egy-egy fellépés.

A Tankcsapda az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb zenekara, így világos, hogy esetükben mélyen a zsebbe kell nyúlni. A győri koncertre egy nagy, körkivetítős koncerttel készültek, ami az árat jelentősen megemelte. Mindemellett azonban így is irreálisan magasnak tekinthető a 66 millió forintos összeg.

Érdekesség, hogy

Szombathelyen a Savaria Karnevál nevű rendezvénysorozat került 82 millió forintba,

és ebbe a büdzsébe Rúzsa Magdi, a Blahalouisiana, a Bagossy Brothers Company és jelmezes hagyományőrzők fellépései is belefértek a több napos program alatt.

(ugytudjuk.hu nyomán / címlapkép: O. Jakócs Péter, gyorplusz.hu)

Valódi Hírek