Most érkezett: Márki-Zay Péter nyilvánosságra hozta a lejáratására szánt Fidesz-aktákat

A miniszterelnök-jelölt szerint a dokumentum a kommunizmus legsötétebb időszakát idézi.

Miután hétfő délelőtt egy sajtótájékoztató keretében bejelentette, délután Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra azt az anyagot, amelyet állítása szerint a Fidesz azért adott át a Demokratikus Koalíciónak, hogy a párt lejárassa a személyét az abban található információkkal.

A DK azonban az ellenzéki összefogás megerősítése és bizalomépítés érdekében ezt inkább átadta a miniszterelnök-jelöltnek, aki most egy 67 oldalas, több oldalon teljesen feketére satírozott dokumentumot tett közzé.

A publikált anyag nagy része korábbi, már publikált róla, illetve feleségéről szóló cikkek összeollózása.

Az akta egy összefoglalóval indul, amelyben az alapvető feladatot Márki-Zay „teljeskörű feltérképezéseként” határozza meg. Munkamódszerként „adatbázisok felkutatását, klasszikus környezettanulmányt, saját archivált jegyzetek felhasználását és szakértők bevonását” említi.

Mindezt azzal a céllal, hogy feltérképezzék a mozgását, motivációit, illetve „jelenkori és múltbéli pozícióját”.

A megállapítások részben

„Márki úr gyenge pontjai” között a feleségéhez „köthető csecsemő elhalálozási esetet” említi a dokumentum, amely az ismeretlen szerzője szerint „kiaknázatlan”.

Emellett a dokumentumban foglalkoznak Márki-Zay kanadai és amerikai tartózkodásával is. Így az anyag szerint habár Márki-Zay a Kanadába való kiköltözést szerencsepróbaként állítja be, valójában nem erről volt szó, hanem egy homályos üzleti ügy miatt kellett elhagynia az országot.

Az anyagban egy „urra” hivatkoznak, aki támogatta a családot, illetve Márki-Zay feleségének tanulmányait. A „jelentés” írója vagy írói megjegyzik azt is, hogy egy 22 évvel ezelőtti ügyről van szó, „azaz igencsak elhalványult információkkal dolgoztunk, továbbá, minden szempontban elévült cselekedetekről tudunk csak beszélni”.

A dokumentummal kapcsolatban a miniszterelnök-jelölt azt írta a Facebook-oldalán:

„Ez a dosszié egy újabb példája annak, hogy milyen pártállami, a kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést végez az ellenzékkel szemben a Fidesz.

Együtt fogunk dolgozni azon, hogy hazánk egy demokratikus európai jogállam legyen, ahol nem lehet ilyen módszerekkel politikát művelni”.

 

Valódi Hírek