A DK átadta Márki-Zaynak a terhelőket, amiket a Fidesz gyűjtött róla (+videó)

Nem jött be a Fidesz terve, hogy kijátssza egymás ellen az ellenzéket.

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje hétfőn Fidesz kottája címmel hirdetett sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen.

Az eseményen Márki-Zay arról beszélt, a Demokratikus Koalícióval való, egy héttel ezelőtti egyeztetésen olyan dokumentumokat kapott, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el Dobrev Klára kampányához.

„Ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen”

– közölte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Hozzátette, a dossziét a DK legfelsőbb vezetésétől kapta meg, és azt kitakarások nélkül átadja a sajtó képviselőinek is, illetve az internetre is feltesznek egy rövidített változatot.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ebből is látszik, hogy a Fidesz megpróbált beavatkozni az előválasztásba, és szerinte Magyarországon besúgóhálózat működik és a Fidesz pártállami eszközöket használ, amit jól bizonyít a Pegasus-botrány, illetve az is, hogy az ő laptopjára és a hódmezővásárhelyi városháza oldalára is kémszoftvert telepítettek 2018-ban.

A dossziéval kapcsolatban elmondta, az

„nem egy titkosszolgálati anyag, hanem „a Kubatov-lista szintű megfigyelés”.

„A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszaknak”

– mondta Márki-Zay, aki szerint ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma.

Márki-Zay

értékelte és megköszönte a DK-nak, hogy a dossziét nem használták, hanem inkább átadták azt neki az előválasztás utáni bizalomépítés jeleként.

A miniszterelnök-jelölt azt ugyanakkor nem mondta el, hogy konkrétan kitől kapta meg az anyagot, ahogy elmondása szerint azt sem árulták el neki, hogy a Fideszen belül kitől kapta a DK a lejáratásra szánt dossziét.

A tartalmával kapcsolatban hozzátette, „CIA-ügynökös, békaember típusú” összeesküvés-elméletekről van szó, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, és rajta kívül még két magánszemély is érintett ezekben. Azt kérte, az ő nevüket a sajtó ne hozza nyilvánosságra.

A sajtótájékoztatón emellett azt is bejelentette, hogy a romániai járványhelyzet miatt elhalasztja az erre a hétre tervezett erdélyi látogatását, hozzátéve, amint lehetősége adódik, ellátogat a tervezett úti céljaira.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek