FRISS: Megérkezett a CÖF-COKA arrogáns válasza a DK buszoztatással kapcsolatos kérdésére

Azt állítják, nem szerződtettek buszokat a hétvégi eseményre.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs a hétfői online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a párt azt követeli

“a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit”.

“Jogunk van tudni, mennyi közpénz ment el a kormányzati demonstrációra! Ha nem történt törvénytelenség, mert fizettek a bérlésért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, hiszen közpénzből működik maga a CÖF is.

A DK szerint mindenkinek joga van tudni, hogy az országhatárokon is átívelő buszoztatás egyrészt törvényes volt-e, másrészt, ha az volt, akkor mennyi közpénz ment el erre!”

– mondta a pártszóvivő.

Hétfő délután a Fidesz nevetséges reakciója után megérkezett a CÖF-CÖKA válasza is. Kiadott közleményükben azt írják:

„A rablóprivatizáció nagymesterei, az offshore cégek császárai, miután léket kapott előválasztási kalózhajójuk, támadják a CÖF-CÖKÁ-t. Ismét buszoztatásról beszélnek, ami a tragikus összellenzéki tüntetésecske után nem meglepő”.

Állításuk szerint a CÖF-CÖKA

„nem szerződtetett buszokat vidékről történő személyszállításra. Az emberek autóval, vonattal, sőt busszal is járnak, villamosra, metróra szállnak, szabad döntésük alapján”.

„Persze mi elszámolunk minden fillérrel, de nem az arra fel nem jogosított DK-nak, aki Júdás-pénzekkel állítja csatasorba követőit. Sőt újabb csattanó! Olasz vendégeink saját költségen érkeztek. A lengyelek külön vonattal, maguk fizették utazásukat.

Javasoljuk, hogy a DK ne turkáljon az emberek pénztárcájában, mert ilyen esetben polgáraink mindig rosszul jártak. (…)

Nagy a különbség a DK közpénzfelhasználása és a CÖF között, mert a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért keményen megdolgozunk és azzal pontosan elszámolunk”

– fogalmazott a „békemenetet” szervező fideszes alapítvány.

(mti os)

 

Valódi Hírek