Az MTVA vezérigazgatója bemondta: A közmédia objektív és pártoktól független

Párhuzamos valóság.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Papp Dániel szerint „amikor külföldi szakmai vendéget fogadunk, azt szokták mondani: „Ez igen”. Ez az a színvonal, amelyhez hozzászoktak”.

Ezt a Figyelőnek adott interjúban mondta, ahol arról is beszélt, hogy azt szeretné,

egyfajta státusszimbólum legyen a közmédiánál dolgozni.

Állítása szerint több mint másfélszeresére nőtt a legyártott műsorpercek száma azóta, hogy négy cég, a Magyar Televízió, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI integrálódott.

Elmondása alapján a magyar médiapiac kissé túlméretezett. Céljának tekinti, hogy minden posztra a lehető legjobb szakembereket vegyék fel. Úgy érzi, az MTVA most érte el a felnőttkort és végre egy XXI. századi vállalat képét nyújtja.

A vezérigazgató kitért arra, hogy folyamatosan „a politika színterére” ráncigálnák őket, de

nekünk nem feladatunk, hogy ott szereplők legyünk. Mégiscsak a közmédiáról van szó, amely pártoktól független, objektív.

Tulajdonképpen egy műsorgyártó komplexum üzemel a Kunigunda útján.

Papp Dániel szerint teljesen átlátható a közmédia gazdálkodása, nyilvánosak a beszámolói és nem eltúlzott a költségvetése (jelenleg 100 milliárd forint, ami tovább nőhet).

Úgy látja, az M1-nek sikerült egy „népszerű, nézett, trendteremtő” hírcsatornává válnia, így „szinte természetes, hogy támadások kereszttüzébe került.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek