FRISS: Vizsgálja a FIFA a magyar ultrák balhézását a Wembley-ben

A magyar szurkolók ezúttal a brit rendőrökkel csaptak össze.

Mi is beszámoltunk róla, hogy nem sokkal kezdés után verekedés tört ki a kedd esti Anglia-Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadion vendég szektorában. A brit szurkolók ugyanis beszámolók szerint kifütyülték a magyar himnuszt, ami nem sokkal később egészen odáig fajult, hogy

a brit rendőrök benyomultak az egyik szurkolói szektorba, és viperával kezdték verni a magyar ultrákat, akik dulakodni kezdtek a rendőrökkel.

A magyar táborhoz később lengyelek is csatlakoztak

A londoni rendőrség később az ügyben azt közölte: a rendezők azért hatoltak be a vendégszektorba, mert az egyik helyi rendfenntartót rasszista inzultus érte a magyar szurkolók részéről.

A Metropolitan Police Twitteren azt írta, hogy egy embert rasszista indokból elkövetett rendbontás gyanúja miatt vettek őrizetbe, két szurkolót pedig a stadionon belül elkövetett bántalmazás miatt. A rendőrség közlése szerint egy ittas állapotban lévő emberrel szemben is intézkedniük kellett.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerda délután közleményt adott ki, amelyben azt írják:

vizsgálják az angol–magyar és az albán–lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat.

„A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia–Magyarország és az Albánia–Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját”

– áll a FIFA közleményében.

A szövetség leszögezte,

zéró toleranciát alkalmaz az ilyen „elrettentő viselkedéssel” szemben.

A magyar szurkolók ellen a FIFA egyébként a budapesti Puskás Arénéban történt rendbontás miatt is vizsgálódik. A szeptember 3-ai világbajnoki selejtező során ugyanis a szurkolók nemcsak kifütyülték az angol válogatottat, hanem két játékost, az első gólt szerző Raheem Sterlinget, illetve Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt.

Sterlinget a szurkolók üvegekkel és poharakkal is megdobálták, amikor a gólját ünnepelte, a harmadik gól után pedig petárdát is bedobtak a pályára.

Erről bővebben itt írtunk:

https://nyugatifeny.hu/2021/09/22/friss-nyomozast-inditott-a-rendorseg-a-magyar-angolon-balhezo-szurkolok-ellen

Valódi Hírek