FRISS: Nyomozást indított a rendőrség a magyar-angolon balhézó szurkolók ellen

Beazonosították a rendbontókat.

Nyomozást indított a szeptember 2-i magyar-angol világbajnoki selejtezőn történtek miatt a rendőrség – tudta meg a Telex.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a lappal azt közölte,

rendbontás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a szurkolók ellen.

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 340. § (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdése szerint minősülő sportrendezvényeken elkövetett rendbontás vétség elkövetésének gyanúja miatt” – írta az ORFK.

Beszámoltunk róla, hogy a szeptember 3-ai világbajnoki selejtezőn 4–0-ás vereséget szenvedett a magyar válogatott Anglia ellen a teltházas Puskás Arénában.

A mérkőzés során a szurkolók nemcsak kifütyülték az angol válogatottat, hanem két játékost, az első gólt szerző Raheem Sterlinget, illetve Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt.

Sterlinget a szurkolók üvegekkel és poharakkal is megdobálták, amikor a gólját ünnepelte, a harmadik gól után pedig petárdát is bedobtak a pályára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ezt követően jelezte, hogy rendőrségi feljelentést tesz a helytelenül viselkedő szurkolókkal szemben, akik két éves kitiltásra számíthatnak.

Telex azt írja, kérdésükre az MLSZ megerősítette, hogy

beazonosították a balhézó szurkolókat, és több feljelentést is tettek ellenük.

Azt viszont az eljárás érdekeire tekintettel nem közölték, hogy pontosan hány szurkoló ellen indult eljárás.

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a FIFA kedden közölte, úgy döntött, a magyar labdarúgó-válogatott a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszani, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki.

Emellett az MLSZ 65 millió forintos bírságot is kapott.

A szövetség később kiadott reakciójában azt írta, mélységesen elítélik a rasszista rendbontókat, de nem tartják igazságosnak a kollektív büntetést, így a részletes indoklás ismeretében fellebbezhetnek a döntés ellen.

(Telex nyomán)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Valódi Hírek