A DK szerint amit Márki-Zay művel Dobrev Klárával és az ellenzékkel, az pontosan a trumpi recept

Erről a DK alelnöke, Molnár Csaba írt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Márki-Zay Péter jobboldali miniszterelnök-jelölt az elmúlt napokban számos olyan kijelentést tett a másodim fordulót felvezető kampányrendezvényén, amelyeket később az érintettek vagy cáfoltak, vagy maga a hódmezővásárhelyi polgármester kényszerült arra, hogy bocsánatot kérjen miattuk.

Dobrev Klára, a DK baloldali jelöltje ezzel kapcsolatban a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, Márki-Zay olyan irányba állította politikáját, amely sok esetben az idén januárig az USA-t irányító Donald Trumptól sem állt messze.

Dobrev szerint ugyanis a jobboldali jelöltnek köszönhetően az eddig békés és demokratikus előválasztásban „megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás”.

Ezzel értett egyet a DK alelnöke, Molnár Csaba is, aki a kedden közölt Facebook-bejegyzésében azt írta: Márki-Zay Péter a Trump-i receptet követi.

„Minden nap hazudj egyet és mire kiderül, hogy nem igaz, addigra véget ér a választás – ez a Trump-i recept. A sajtó megírja, a Facebook népe felkapja, erről beszél mindenki. Aztán amikor rájönnek az emberek, hogy átverték őket, már késő.

Ezt látjuk most itthon, a második fordulóban.

“A Fidesz Dobrevre szavazásra mozgósít!” “Megzsarolták a politikusokat, ezért támogatják Dobrevet!” “Elárulják a hazát, akik Dobrevet választják!” “Már DK-s alapszervezet is Márki-Zayt támogatja!” – harsognak a főcímek és persze egyik sem igaz.

Ez nem más mint az ellenzéki összefogás szétverése. Aki ezt csinálja, az nem jövő áprilisig, de idén decemberig sem képes összetartani az ellenzéki szövetséget.

Ne hazudj! – olvassuk a Tízparancsolatban. A keresztény-konzervatív álca ilyenkor málik le”

– fogalmazott a DK alelnöke.

Valódi Hírek