„Aki szétveri az összefogást, az feladja a 2022-es kormányváltást” — Dobrev Klára kemény üzenetben reagált Márki-Zay hazaárulózására

Kijelentette: mindentől és mindenkitől megvédi az ellenzéki összefogást, amely nélkül biztosan nem lesz kormányváltás jövőre.

„Vigyázzunk az összefogásra” kezdte Dobrev Klára az online sajtótájékoztatóját kedden. A DK miniszterelnök-jelöltje hozzátette, az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző időszakban egy nagyon tisztességes kampányt láthattunk a pártoktól és a jelöltektől is, és a választók egy demokratikus ünnepnek örülhettek a forduló végén.

„Ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter egy Trump-típusú élet-halál harccá változtatta alig pár nap alatt: megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás.

A recept ismert Orbántól Trumpig: ne beszélj az ország számára fontos dolgokról csak az ellenfeledről”

– jelentette ki Dobrev Klára, aki megjegyezte, eddig egyszer sem reagált a jobboldali Márki-Zay kampányára, de ezt most már két okból sem teheti meg.

„Egyrészt ismerem a magyar és a nyugati világ történelmét: ha nem parancsolsz ideje korán megálljt, akkor a populizmusnak végzetes következményei lehetnek. Másrészt, mert ez a kampány már nem csak engem próbál lejáratni – az nem igazán zavarna –

hanem szétveri az ellenzéki összefogást is, ami épp a jövő évi győzelem garanciája lehetne, ami nélkül esélyünk nincs Orbánék ellen”

– jelentette ki az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelölt.

„Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy

aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, aki általános pártellenes hangulatot szít akkor, amikor a szövetséges ellenzéki pártok legalább 2,5 millió szavazója nélkül esélye sincs a kormányváltásnak,
aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani,
aki lehazaárulózza a nem őt támogató ellenzékieket, majd utána ezt fáradságra fogja, de közben megismétli a valótlan rágalmait,
aki szerint az, hogy egy ellenzéki politikus nem őt támogatja, csak zsarolás miatt lehetséges,
aki szerint a nem őt támogató politikusokat a családjuk is megveti ezért,

az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni”

– közölte Dobrev, aki szerint ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély.

„Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem fogja tudni egyben tartani az ellenzéki összefogást.

Nekem az a dolgom, hogy ne becsüljem alá ezt a veszélyt, hanem megvédjem az ellenzéki hatpárti összefogást, és nem fogok ez elől elmenekülni.

Nem fogok visszavonulni, elfutni, mert nem ilyen vagyok. Épp ellenkezőleg: mindenáron és mindenkivel szemben meg fogom védeni az ellenzéki összefogást.

Mert az összefogás nyert Hódmezővásárhelyen, nem Márki-Zay Péter egymaga.

Az összefogás nyert Budapesten is, nem Karácsony Gergely önmagában.

És ez az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára.

Aki az összefogás bármely szereplője ellen lejáratókampányt indít, az Orbánnak tesz szívességet. Egyedül győzni nem lehet, ahogy korábban sem lehetett”

– mondta Dobrev Klára, aki hangsúlyozta, az ellenzéki összefogást, ha kell akkor küzdelemben is meg fogja védeni.

„Küzdeni az ellenzéki összefogásért annyit jelent, mint küzdeni a kormányváltásért, az pedig egyenlő a hazáért folytatott küzdelemmel”

– zárta mondandóját a DK miniszterelnök-jelöltje.

A teljes beszédet itt tudod megnézni:

Valódi Hírek