Cáfolja Márki-Zay hazugságát a kisvárdai jobbikos jelölt: Nem álltak be mögé

Szembesítették a valósággal.

„Itt vannak velünk azok a jobbikos alapszervezetek, amelyek a pártvezetés tartózkodó álláspontja mellett is kimondták azt, hogy engem támogatnak, Keszthelytől Kisvárdáig. Számítok a jobbikos szavazatokra is”

– mondta Márki-Zay Péter jobboldali miniszterelnök-jelölt a vasárnapi kampányrendezvényén Budapesten az előválasztás második fordulójának nyitányán.

Márki-Zay kijelentését ugyanakkor hétfőn a Facebook-oldalán cáfolta Tóth Viktor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as választókerületben az előválasztáson győztes jobbikos jelölt.

Bejegyzésében, amit az Azonnali.hu szúrt ki Tóth azt írta:

„Többen is jelezték felém, hogy Márki-Zay Péter fővárosi nagygyűlésen az hangzott el, hogy a kisvárdai Jobbik is jelen van a rendezvényen. A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy

a valóság az, hogy sem én, sem a választókerületünk jobbikos alapszervezeteinek tagjai nem vettek részt a kampányeseményen.

Ezt a döntésünket és a valóságot pedig mindenkinek illendő lenne elfogadnia”.

A Jobbik képviselője hozzátette, a párt elnöksége és frakciója az elmúlt héten egyértelmű döntést hozott, miszerint az ellenzéki szavazókra bízza, hogy kit választanak meg közös miniszterelnök-jelöltnek.

„Vagyis azt a jelöltet fogjuk teljes mellszélességgel támogatni, aki győztesen kerül ki az előválasztási versenyből, viszont ebben a döntésükben nem szeretnénk befolyásolni a választókat”

– írta Tóth Viktor, hozzátéve, ő arra a jelöltre fog szavazni a második fordulóban,

aki az önmérséklet, a szerénység és a kompromisszumkészség erényeit „a legszorgalmasabb gyakorolja, és erre inti a követőit is”.

Az Azonnali.hu megjegyzi, nem ez az első alkalom, hogy Márki-Zay Péter ellentmondásos nyilatkozatokat tesz a nyilvánosság előtt.

Így például ugyancsak a vasárnapi kampányrendezvényén megalapozott bizonyítékok nélkül arról beszélt, nem zárható ki, hogy a Fidesz mozgósít a DK mellett, és egymillió forintot ajánlott fel azoknak, akik ezt bizonyítani tudják.

Majd hétfőn hazaárulónak nevezte azokat a politikusokat, akik Dobrev Klára mellett foglaltak állást. Utóbbi kijelentése miatt később bocsánatot kért, mondván, nem aludt eleget, és fáradt volt az ATV-s nyilatkozat idején.

(Azonnali.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/10/11/nem-te-hanem-mi-vagyunk-az-utolso-esely-jakab-peter-helyretette-az-ot-learulozo-marki-zayt

Valódi Hírek