„A semmiből építettünk fel egy pártot”: Megszólalt Fekete-Győr miután lemondott az elnöki posztról

Úgy véli, jövő áprilistól bekerülnek az Országgyűlésbe.

Vasárnap este lemondott elnöki posztjáról Fekete-Győr András, miután a párton belül szimpáti szavazást tartottak, és nem szavaztak a politikusnak bizalmat.

Ebben közrejátszott az is, hogy az ellenzéki előválasztás első fordulójában Fekete-Győr az utolsó helyen végzett, amit maga is pocsék eredménynek minősített.

A politikus a lemondás után a Facebookon a következőt írta követőinek. A posztot változtatás nélkül közöljük:

„A mai napon a Momentum Mozgalom Küldöttgyűlése a miniszterelnök-jelölti eredményem tükrében nem szavazott bizalmat nekem. Ezért a pártelnöki tisztségről lemondtam.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Momentum alapítójaként és egyik vezető politikusaként ne venném ki a részemet abból a munkából, ami előttünk áll: kormányváltás, rendszerváltás, korszakváltás.

27 éves koromban lettem a Momentum pártelnöke, most 32 éves vagyok. Öt és fél éve vezetem többedmagammal a közösségünket, mozgalmunkat, pártunkat.

Közösen felépítettünk a semmiből, generációs alapokon egy országos mozgalmat, egy centrista középpártot. Egy olyan pártot, ami hisz a közösségek szolidaritásában,

az egyének teljesítményében, és a társadalmi békében.

Aminek 21. századi programja van Magyarország számára. Ott vagyunk Baján, Cserszegtomajon, Terézvárosban, Brüsszelben. Jövő áprilistól pedig ott leszünk a magyar Országgyűlésben, és reményeim szerint

ott leszünk a magyar kormányban is.

Nagyon hálás vagyok minden egyes találkozásért, kézfogásért, beszélgetésért, visszajelzésért, amit a Momentum elnökeként a közösségem képviseletében kaptam.

Elképzelni nem tudjátok, mennyit tanultam ez alatt az öt és fél év alatt: a 21. századi korszellemről, a magyarok kiaknázatlan lehetőségeiről, Európa dilemmáiról, ellenzéki összefogásról, a magyar közéletről, és persze saját magamról.

Mindent meg fogok tenni, hogy ezt a szerény, de napról-napra gyűjtögetett

tudásomat és tapasztalatomat Magyarország javára fordíthassam.

Biztos vagyok benne, hogy a Momentum következő elnöke és vezetése még erősebbé, még sikeresebbé fogja tenni a Momentumot és az új politikai generációt. Én pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért.

Itt leszek veletek, köztetek, értetek. 💜”

 

Valódi Hírek