Orbán kitette, kinek mennyivel nő a fizetése januártól, de az emberek nem veszik be az átlátszó kampányhúzást

Valószínűleg nem ilyen reakcióra számított.

Miután péntek reggel a Kossuth rádióban bejelentette, Orbán Viktor szombat reggel a Facebook-oldalán is közzétette, hogy 2022. január 1-től mennyivel emelkedik a közszolgálati dolgozók fizetése.

A bejelentés szerint jövő év elejétől 25 százalékkal emelik az ápolók, 20 százalékkal a bölcsődékben dolgozók, illetve 20-20 százalékkal a kulturális területen és a szociális szférában dolgozók bérét.

És habár a pénteki rádió interjújában még arról beszélt, hogy a pedagógusok béremelésével kapcsolatban “tárgyalni fogunk a tanárokkal, akik most épp sztrájkra készülődnek”, bejegyzéséhez a miniszterelnök azt is hozzáfűzte, a pedagógusok fizetését 10 százalékkal emelik 2022-ben.

A jövő évi országgyűlési választások előttre beígért ágazati béremelés azonban nem győzött meg mindenkit. A poszt alatti hozzászólásokat olvasgatva ugyanis az látszik,

az emberek inkább egy kampányfogásnak tartják a béremelést az Orbán-kormány részéről, mintsem valós kormányzati intézkedésnek.

Főként, ha figyelembe vesszük azt, hogy a kormány 2018-ban még 30 százalékos béremelést ígért a közszférában dolgozóknak, ettől a mostani emelés 9 százalékkal elmarad.

Ezeken a területeken ugyanis a legtöbben minimálbérért vagy a garantált bérminimum összegéért dolgoznak, és ugyanez érvényes a szociális szférában dolgozókra is, akik még a béremeléssel is a szakmák közötti rangsor utolsó helyén maradnak.

Így, ha figyelembe vesszük azt, hogy az Orbán-kormány januártól 200 ezer forintos minimálbért ígért, a most bejelentett bérnövekménnyel valójában csak a kötelezőt teljesítik.

Ezeket a tényeket emelik ki nagyon sokan a hozzászólók közül is, akiknek itt át is adjuk a szót:

 

Valódi Hírek