Orbán bemondta a közrádióban, ki a felelős azért, amiért Brüsszel nem fizet

Itt az ősz, támad a vírus. Erről is beszélt a közrádióban a miniszterelnök.

Orbán Viktor hagyományos pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy itt az ősz, ez a koronavírus kedvenc időszaka, ezért az most újra támad.

„Esős, szomorkás ősz van, mi ezt nem szeretjük, de a vírusnak ez a kedvenc időszaka”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a harmadik oltás fontos, aki teheti, vegye fel. Ő például jövő héten megy a harmadik dózisért.

„Lehet, hogy éppen ez fog engem megvédeni a betegségtől, és az időseket attól, hogy idő előtt távozzanak közülünk” – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Szóba került a rezsicsökkentés is. Erről azt mondta, kényeskérdés a magyar családoknál, de a „háziasszonyok jobban tudják, mint én, kiszámolják a havi kasszát, pontosan tudják, mennyit kell rezsire fizetni” – mondta Orbán.

Leszögezte, hogy a politikában amolyan harci kérdés, mi legyen a rezsiárakkkal, kiemelte, hogy ők megvédték a rezsikérdést, és leszögezte, hogy ki is fognak tartani a mostani helyzet mellett.

A feszültség fokozása érdekében Orbán bekapcsolta a Brüsszel-gombot, és arról beszélt, hogy Brüsszelnek döntő szerepe volt abban, hogy rezsiválság alakult ki. Nagy a vita, de a csehekkel és a lengyekkel közösen

tartani fogják a frontot.

Levezetésképpen még egy jó hírt is közölt a kormányfő: béremelést kapnak az ápolók és a bölcsődei dolgozók. Január 1-jétől 25 százalékkal megemelik az ápolók bérét, 20 százalékkal a bölcsődékben dolgozók bérét, 20 százalékkal a kulturális területen dolgozók bérét.

Orbán egyébként kijelentette, mindenki bérét nem lehet egyszerre megemelni, ha ezt megtehetné,

ő lenne a legboldogabb ember.

Zárásképp pedig elmondta, hogy még mindig nem kapták meg a pénzt Brüsszeltől, Orbán szerint

„az LMBTQ-lobbi miatt”, és „ez nem fair”.

Valódi Hírek